Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Bitcoin als betaalmiddel bij Wapwinkel

mrt 13, 2023
Bitcoin

Bitcoin is door de tijd heen in haar jonge bestaan altijd goed overeind gebleven. De digitale munt is een blijvertje, dat mag duidelijk zijn. En wij waren voorloper door een paar jaar geleden de Bitcoin (BTC) is betaalmiddel te accepteren.

Betalen met Bitcoin is

  • snel
  • eenvoudig
  • zeer veilig
  • zonder bank bemoeienis
  • mogelijk via iDeal
  • anoniem
  • vrijwel zonder kosten

Wat is een Bitcoin?

Betalen met Bitcoin (BTC afgekort) is een eenvoudige, veilige en anonieme manier om je producten in je winkelmandje met ons af te rekenen, zonder dat daarbij een bank gemoeid is. Bitcoin is een digitale valuta die gebruik maakt van een 100% veilig en gecontroleerd systeem om te garanderen dat ze niet kunnen worden gemanipuleerd zoals banken harde valuta manipuleren. Het heeft geleid tot een vrije en gedecentraliseerde valuta die voor iedereen, met toegang tot internet, beschikbaar is.

Een Bitcoin transactie neemt tegenwoordig nog maar enkele seconden in beslag

Voordelen

Er zijn voldoende voordelen op te noemen over het gebruik van Bitcoin als betaalmiddel in onze smartshop. De gigantische kosten die de banken berekenen voor transacties zijn bij Bitcoin niet van toepassing. Daarnaast is de de Bitcoin gegarandeerd veilig als betaalmiddel en kijken diensten alleen mee als het om hoge bedragen gaat. En zelfs dan is het nog een hele klus om betalingen terug te leiden naar een persoon of plaats.

De Bitcoin koers van het afgelopen half jaar
De Bitcoin koers van het afgelopen half jaar

Geen ingewikkeld gedoe

We houden hier niet van ingewikkelde toestanden, of moeilijk gedoe. Bij ons hoef je dus geen ingewikkelde software te installeren, wallets op je computer te bewaren met ingewikkelde beveilingscodes of speciale apps te downloaden voor je met BTC kunt afrekenen. Welnee, betalen met BTC is bijna nog makkelijker dan betalen met iDeal. Je koopt wat Bitcoins en als je bij ons afrekent betaal je met die Bitcoins, niets meer en niets minder.

Veilig betalen met Bitcoin

Bitcoin wordt vaak gezien als een veilig betaalmiddel vanwege de unieke eigenschappen die het heeft.

Blockchain technologie

Zo maakt het gebruik van blockchain-technologie, wat betekent dat elke transactie die met Bitcoin wordt gedaan, wordt geverifieerd en vastgelegd op een openbaar grootboek dat niet kan worden gewijzigd. Dit betekent dat er geen mogelijkheid is voor fraude of manipulatie van transacties.

Gedecentraliseerd

Bitcoin wordt opgeslagen in een gedecentraliseerde digitale portemonnee die alleen toegankelijk is met een privésleutel die door de gebruiker wordt beheerd. Dit betekent dat de gebruiker de volledige controle heeft over zijn/haar Bitcoin en er geen tussenpersoon nodig is om de transactie uit te voeren.

Daarnaast is het mogelijk om transacties met Bitcoin anoniem uit te voeren, wat betekent dat persoonlijke gegevens niet betrokken zijn bij de transactie.

Onafhankelijk

Bitcoin is, in tegenstelling tot traditionele valuta’s, niet afhankelijk van een centrale autoriteit of regering om zijn waarde te behouden. Dit betekent dat er geen risico is op inflatie of devaluatie van de valuta. Er worden geen waardepapieren afgegeven waar geen enkele liquiditeit tegenover staat.

Bitcoin is sneller

Het betalen met Bitcoin is sneller dan traditionele betaalmethoden omdat het niet afhankelijk is van tussenpersonen zoals banken of betalingsverwerkers om transacties te verwerken.

Peer to peer

Wanneer iemand met Bitcoin betaalt, wordt de transactie rechtstreeks van de afzender naar de ontvanger verzonden en wordt deze vervolgens verwerkt door het gedecentraliseerde netwerk van computers dat het Bitcoin-netwerk vormt. Dit netwerk verifieert en bevestigt de transactie binnen enkele minuten en slaat deze op in het openbare grootboek, de blockchain.

Met Bitcoin ben je je eigen bank
Met Bitcoin ben je je eigen bank

Creditcard is traag

In vergelijking met traditionele betaalmethoden, zoals creditcards of bankoverschrijvingen, die afhankelijk zijn van een centrale autoriteit om transacties te verifiëren en te verwerken, kan dit proces aanzienlijk sneller zijn.

Dag en nacht, zonder toezicht

Bovendien kunnen Bitcoin-transacties 24 uur per dag, 7 dagen per week worden uitgevoerd, in tegenstelling tot traditionele banktransacties die vaak beperkt zijn tot bepaalde openingstijden van banken of financiële instellingen.

Geen fysieke documenten

Bitcoin-transacties kunnen ook snel worden uitgevoerd zonder de noodzaak van papieren of fysieke documenten, zoals cheques of overboekingsformulieren, waardoor het hele proces sneller en efficiënter kan zijn.