Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Bitcoin als betaalmethode en altcoins

okt 24, 2018
Bitcoin geaccepteerd bij Wapwinkel

Bitcoin is inmiddels een gewaardeerd betaalmiddel geworden bij Wapwinkel. Steeds meer klanten maken gebruik van BTC nu deze betaalmethode een stuk sneller gaat.

Bitcoin en altcoins

Altcoins zoals XRP en Litecoin om er eens twee te noemen, behoren ook tot een geldige betaalmethode bij ons. Zo kan je dus vrijwel anoniem een betaling verrichten vanuit het tegoed aan coins dat je hebt.

Veilig betalen

Net zoals al onze andere betaalmethodes is betalen met Bitcoin (BTC) of Altcoins volstrekt veilig ingericht op onze website. Alles verbindingen die nodig zijn voor dit betaaltraject zijn voorzien van een https in de url balk en dat betekent dat de ingevulde gegevens versleuteld over het net gaan zodat kwaadwillenden er niet bij kunnen. Daarnaast staat het controle mechanisme van crypto munten bekend als één van de veiligste ter wereld. Er worden minder cryptomunten gestolen dan contant geld en ook de fraude met creditcards is vele malen hoger.

Hoge snelheid

Vrijwel alle coins kennen tegenwoordig een hoge snelheid qua controle waardoor een succesvolle betaling op deze manier heel snel zal worden goedgekeurd en je bestelling dus ook rap zal worden verstuurd.

Niet 100% anoniem

Het kost enige moeite om jouw identiteit geheim te houden met Bitcoin. Alle Bitcoin-transacties worden permanent openbaar opgeslagen in het netwerk, dus iedereen kan op elk moment het saldo van elk Bitcoin-adres inzien. Echter, de identiteit van de eigenaar kan niet worden vastgesteld aan de hand van zijn Bitcoin-adres zolang de eigenaar geen persoonlijke informatie heeft vrijgegeven bij een transactie. Daarom wordt Bitcoin-gebruikers aangeraden om veel verschillende Bitcoin-adressen te gebruiken. Sterker nog: het is het beste om een nieuw adres aan te maken voor elke keer dat je geld ontvangt. Dit is vooral belangrijk voor openbaar gebruik, zoals op websites. Het kan ook een goed idee zijn om het IP-adres van uw computer te verbergen, bijvoorbeeld via Tor, zodat het niet kan worden gevolgd.

Bitcoin geaccepteerd bij Wapwinkel