Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Wietkwekerij opgerold, geen aanhoudingen

okt 24, 2018

Oost-Souburg – Dinsdagmorgen is in een woning aan de M.A. van de Puttestraat een wietkwekerij gevonden. Er werd niemand gearresteerd.

Agenten ontdekten in de woning drie kweekruimten met ongeveer driehonderd wietplanten. Ook bleek dat er illegaal stroom werd afgetapt. Een medewerker van een elektriciteitsbedrijf stelde vast dat op een gevaarlijke manier buitenom de meter stroom werd afgenomen. Nadat de stroom was uitgeschakeld, heeft de politie in overleg met de Officier van Justitie de plantage laten ontmantelen door een gespecialiseerd ruimingsbedrijf. Het kweekmateriaal en de planten zijn vernietigd. Het elektriciteitsbedrijf zal nog aangifte doen vanwege de diefstal van de stroom.

Bron: politie.nl

Redactie: in het geval van diefstal is er altijd sprake van een gevaarlijke situatie. Wanneer kweken wordt toegestaan zal er geen elektriciteit gestolen worden en is dat probleem vast opgelost.
Ook hier blijkt weer een ruime inzet van justitie en bedrijven die een fijne boterham verdienen aan de jacht op een plant waarvan de overheid weet dat het volslagen zinloos is.