Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Bitcoin betalingen populairder

feb 6, 2020
Bitcoin

Er gaan vele miljarden om in de wereld van de crypto munten. En zeker de aloude moeder der coins, de Bitcoin, is bij veel mensen bekend. Steeds meer mensen gebruiken BTC als betaalmiddel online.

Bitcoin stijgt

Sinds de Bitcoin koers een weg naar boven is ingeslagen, lijkt het er op alsof bezitters van de virtuele munt hun BTC willen verzilveren voor smartshop producten. Dat is althans de trend bij Wapwinkel. Sinds een maand zien we het aantal Bitcoin (en ook andere coins) betalingen explosief groeien. Het is de Litecoin (LTC) die een fraaie tweede plek bezet.

Waar de goedkeuring van een BTC transactie vroeger nog uren duurde, daar neemt het tegenwoordig hooguit een paar minuten in beslag.

Veilig betalen

Net zoals de andere betaalmethodes op onze website is betalen met Bitcoin (BTC) of Altcoins volstrekt veilig. Alle verbindingen die nodig zijn voor dit betaaltraject zijn voorzien van een https in de url balk en dat betekent dat de ingevulde gegevens versleuteld over het net gaan zodat kwaadwillenden er niet bij kunnen.

Daarnaast staat het controle mechanisme van crypto munten bekend als één van de veiligste ter wereld. Er worden minder cryptomunten gestolen dan contant geld en ook de fraude met creditcards is vele malen hoger.

Bitcoin accepted
Afbeelding: coingids.nl

Snel betalen

Vrijwel alle coins kennen tegenwoordig een hoge snelheid qua controle waardoor een succesvolle betaling op deze manier heel snel zal worden goedgekeurd en je bestelling dus ook snel zal worden verstuurd. Waar een BTC transactie een tijdje geleden nog enkele uren in beslag nam, daar spreken we nu over minuten.

Afreken proces

De betaalmethode voor Bit- of altcoins kom je vanzelf tegen gedurende het afrekenproces. Je hoeft er dus niets bijzonders voor te doen. Ook hoef je bij ons geen account aan te maken of op deze manier af te rekenen. Zo is het betalen allemaal een stukje anoniemer geworden en wordt jouw privacy extra gewaarborgd.

Voordelen

Er zijn aardig wat voordelen als je afrekent met Bitcoin:

  • Transactie wordt snel goed gekeurd
  • Geen extra kosten
  • Het is anoniem
  • Het is 100% veilig
  • Er zijn geen limiteten