Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Groningen wil niet betalen voor wietexperiment

Grun

Nu het niet zeker is of het Rijk de kosten zal gaan dragen voor het aanstaande wietexperiment, twijfelt de Groningse gemeenteraad over de deelname. En daarmee draait het wederom niet om de mens of om de oplossing van een maatschappelijk probleem, maar om geld.

Koen Schuiling

„Het uitgangspunt van het ministerie van justitie is een tegemoetkoming, niet om de kosten van de gemeenten volledig te dekken”, schrijft burgemeester Koen Schuiling in een brief over de stand van zaken.

Geen geld, geen deelname

Groningen is één van de tien gemeenten die zich heeft aangemeld om aan het experiment mee te doen. Maar de stad wil wel experimenteren, maar dan wel met geld dat vanuit Den Haag moet komen. Geen geld, geen deelname, zo stellen de fracties. En dat lijkt op piepen voor je geknepen wordt, want er is nog helemaal niet bekend wat het experiment voor de gemeente zou gaan kosten.

Bespreken

Op 30 maart spreekt burgemeester Schuiling van Groningen met het kabinet en de overige deelnemende gemeenten. Dan hoopt hij meer duidelijkheid te krijgen over de eisen aan het experiment. „En dan kunnen we onze begroting scherpstellen.” Nu zijn de kosten geschat op 275.000 euro in 2020 voor de voorbereiding; zo’n 214.000 euro voor het eerste experimenteerjaar 2021; en daarna tot en met 2024 jaarlijks 158.000 euro.

Redactie

De redactie van dit blog speurt het internet af op zoek naar interessante nieuwtjes en wetenswaardigheden inzake (smart)drugs. Al het nieuws over headshops en smartshops, drugscrime, nieuwe ontwikkelingen en nieuwe producten op de markt. We volgen de nieuwste trends en brengen het nieuws met een grote knipoog.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *