Black Friday is onzin verkopen

Black Friday is een uit de USA overgewaaid fenomeen waarbij product met gigantische kortingen worden aangeboden op een vrijdag net voor de feestmaand begint. Een goed idee om de ingekakte middenstand een boost te geven. Niemand kwam nog naar de winkel in november omdat ze pas in de feestmaand geld uit gingen geven. Maar is het originele concept nog wel zinvol voor de consument?

Gigantische kortingen

In de Verenigde Staten is het voordeel dat je tijdens Black Friday kunt pakken soms zó groot dat menigeen al om middernacht voor de deur van een shop ligt om er op tijd bij te kunnen zijn. Sommige producten worden verkocht met kortingen die kunnen oplopen tot wel 80% en soms 90%. In Nederland wordt het over het algemeen niet zo gek – de meest (web)winkels bieden voordeel tussen de 40% en 70% korting met hier en daar uitschieters. Goed om te weten: meestal gaat het hierbij niet om nieuwe producten of een nieuwe collectie, maar om een oudere collectie. Ben je dus op zoek naar een nieuwe iPhone of een nieuwe iPad dan is de kans aanwezig dat je tijdens Black Friday niet altijd goedkoper uit bent op deze dag.

Ook zijn er in het verleden merken en winkels geweest zoals MediaMarkt die een product vlak vóór Black Friday duurder hebben gemaakt, waardoor het op Black Friday net leek alsof het product ineens veel goedkoper was geworden. Of winkels die een prijs volledig verzonnen, waardoor de korting enorm leek. 

Wij doen niet mee

Wij zijn het hele jaar druk met het scherp houden van onze prijzen, waarbij we het niet schuwen om zeer grote aantallen te importeren van over de hele wereld. Uitsluitend om scherp te kunnen blijven. En als je al scherp bent, dan zit er weinig marge op je producten. Zo weinig, dat we niet kunnen gillen met stuntaanbiedingen en hoge kortingen. Soms kopen we wel eens met extra korting in en dan maken we daar een aanbieding van, maar dat net zo goed op roze dinsdag vallen of op witte donderdag.

Redactie

De redactie van dit blog speurt het internet af op zoek naar interessante nieuwtjes en wetenswaardigheden inzake (smart)drugs. Al het nieuws over headshops en smartshops, drugscrime, nieuwe ontwikkelingen en nieuwe producten op de markt. We volgen de nieuwste trends en brengen het nieuws met een grote knipoog.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *