Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Vier aanhoudingen drugshandel Roosendaal

nov 28, 2022

Roosendaal – Agenten hebben op het Heilig Hartplein vier verdachten aangehouden. De mannen werden aangehouden tijdens een drugsactie. Acties zijn helemaal in, want er is geld en mankracht genoeg om het kwaad der Nederlanden, drugs, te bestrijden.

Eerder ook al actie

Op 13 oktober hield de politie ook al een actie op en rond het plein. Ook toen waren er meerdere aanhoudingen. Vrijdagmiddag 25 november hield de politie opnieuw een actie. Daarbij werd ook de Ondersteuningsgroep ingezet. In een woning boven een aantal winkels hielden agenten drie mannen aan voor het overtreden van de opiumwet. In het pand werden meerdere zakken met wiet gevonden. Op straat werd ook een verdachte aangehouden. Ook hij wordt er van verdacht de opiumwet te hebben overtreden. De vier verdachten (51-56 jaar en allen afkomstig uit Roosendaal) zijn overgebracht naar het politiebureau. De verdachten zijn in de loop van de avond in vrijheid gesteld.

Sluiten woning

De politie zal een bestuurlijke rapportage opstellen over de aangetroffen drugs in de woning. De burgemeester kan daarop zonder dat de zaak eerst voor de rechter komt als een soort extra straf, besluiten het pand tijdelijk te sluiten. De drugs zijn in beslag genomen en worden vernietigd.