Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Blokhuis loopt blauwtje met lachgas verbod

dec 11, 2019
Lachgas ballon

Eerst bedenkt je wat, je publiceert het landelijk en dan wordt je teruggefloten door de Tweede Kamer. Man man man, wat een soap is het toch daar in het Haagse.

Lachgasverbod

Het is nog helemaal niet zo zeker of het echt tot een verbod op lachgas komt. Voor het voorstel waar staatssecretaris Blokhuis kwam, is namelijk geen meerderheid in de Tweede Kamer. Onder meer coalitiepartijen VVD en D66 zien helemaal niets in een verbod.

Overmatig gebruik

Het is bekend dat het bij overmatig gebruik kan leiden tot hoofdpijn, duizeligheid en tintelingen. Ook zijn er enkele gevallen bekend waar veelvuldig gebruik heeft geleid tot een dwarslaesie. Maar dan wel bij extreem gebruik. Gewoon recreatief gebruik kan helemaal geen kwaad. Volgens Blokhuis echter zijn de risico’s voor de gezondheid van met name jongeren niet langer acceptabel. Alcohol drinken wel, dat levert geen enkele schade op voor je gezondheid of voor anderen (…. haha, roflol)

Coalitiepartijen

Coalitiepartijen VVD en D66 maken zich daar ook zorgen over, maar denken dat de problemen niet worden opgelost met een verbod. Ook zijn ze verbaasd over het aangekondigde voorstel, omdat met de coalitiepartijen was afgesproken de opiumwet ongemoeid te laten. En dat had Blokhuis zelf ook wel even op kunnen zoeken voordat hij ging roeptoeteren.

Vieren

Om het te vieren, geven wij bij 300 slagroompatronen gratis een cracker weg. Hou er wel rekening mee dat je ouder dan 18 dient te zijn want de PostNL bezorger vraagt om je ID als je bestelling wordt bezorgd.