Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

slagroompatronen

Alles wat leuk is verbieden, daar is onze overheid kampioen in. Hard rijden verbieden, roken verbieden, zwarte Piet verbieden, slagroompatronen verbieden.

Het liep uit de hand

Natuurlijk is zoals altijd ook nu weer de kleine – normale – recreatieve gebruiker de klos als er een verbod komt op het bezit en de verkoop van slagroompatronen. Maar eerlijk is eerlijk, het liep ook vet uit de hand. Je breekt op mening festival je nek over de lege ballonnen en op feestelijke dagen zoals Koningsdag overstemt het gesis van de lachgasflessen de muziek. De lol is er inmiddels dik vet vanaf.

Kinderen en overmatig gebruik

Als kinderen lachgas gaan gebruiken en als sommige lieden zich niet kunnen beperken tot één of twee ballonnen op een feestje, dan is het niet zo gek dat de overheid ingrijpt. De branche (voor zover je kunt spreken over een branche) is verre van zelf-regulerend.

Blokhuis volgt Grapperhaus

Het floreren van de drugshandel leidde er toe dat de Minister van Justitie, Ferdinand Grapperhaus, de boel keihard aanpakt en streeft naar een drugsvrij Nederland (LOL!). Zijn collega, staatssecretaris Paul Blokhuis (Volksgezondheid), volgt nu diens voorbeeld met een verbod, op lachgas.

Volksgezondheid

Vanwege de bedreiging voor de volksgezondheid en de openbare orde wil Blokhuis lachgas op de zwarte lijst van de Opiumwet. Onderzoekers constateren een toename in lichamelijke ongemakken ten gevolge van het gebruik van lachgas, dat met slagroomspuiten in ballonnetjes wordt gespoten en geïnhaleerd. Vooral na grote festivals ligt de straat bezaaid met de zilverkleurige lachgaspatronen, die gewoon online te bestellen zijn.

Lastig verbod

Reden genoeg om het lachgas in de ban te doen, vindt Blokhuis. Het handhaven van het verbod kan nog wel eens lastig worden: de patronen worden ook gebruikt in de horeca om slagroom te maken en door de tandarts voor verdoving. Blokhuis heeft geen idee (…) hoe hij dat wil aanpakken, waarmee opnieuw een ongemakkelijke gedoogconstructie dreigt te ontstaan. In de coalitie zijn VVD en D66 niet overtuigd: met zijn verbod zou Blokhuis ‘met een kanon op een mug schieten’. 

Standpunt Wapwinkel

Wapwinkel volgt strikt de Nederlandse wet. En hoewel we van mening zijn dat een ieder met zijn lichaam moet doen wat hij of zij zelf wil, zonder enige bemoeienis van de overheid, onderwerpen we ons aan de . macht. Dat betekent als er een verbod komt, ook wij stoppen met de verkoop van slagroompatronen. We gaan ons niet in ingewikkelde bochten wringen om het tóch te kunnen blijven verkopen. Er zijn immers nog meer dan voldoende leuke smartproducten die nog niet op het lijstje vanBlokhuis of Grapperhaus staan.

Redactie

De redactie van dit blog speurt het internet af op zoek naar interessante nieuwtjes en wetenswaardigheden inzake (smart)drugs. Al het nieuws over headshops en smartshops, drugscrime, nieuwe ontwikkelingen en nieuwe producten op de markt. We volgen de nieuwste trends en brengen het nieuws met een grote knipoog.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *