Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Blowers mogen geen gun kopen

nov 15, 2017

Roering in de United States. De hoge raad in het land van de onbegrensde mogelijkheden heeft bepaald dat bezitters van een ‘medical marijuana card’ geen licentie krijgen om een vuurwapen te kopen. Dit maakte het court vandaag bekend.

De zaak diende in de staat Nevada en dat is één van de negen staten die onder de jurisdictie van dit hof valt.

De rechtszaak werd in 2011 gestart door ingezeten Nevada S. Rowan Wilson nadat ze geprobeerd had om een ​​pistool voor zelfverdediging te kopen en dat werd geweigerd op basis van een federaal verbod op de verkoop van wapens aan gebruikers van illegale drugs. Hoewel marihuana-gelegaliseerd is in sommige plaatsen op een state-by-state basis, blijft het illegaal onder de federale wetgeving. De rechtbank stelde dat drugsgebruik “het risico verhoogt van irrationeel of onvoorspelbare gedrag met een pistool.”

Wilson beweerde dat ze eigenlijk geen marihuana gebruikte; ze zou de kaart slechts hebben aangevraagd ter ondersteuning van de legalisatie van wiet.

Chaz Rainey, de advocaat die Wilson vertegenwoordigt, zei dat hij van plan is om tegen de beslissing in beroep te gaan. “We leven in een wereld waar het hebben van een medische marihuana-kaart genoeg is om te zorgen dat je geen pistool krijgt, maar als je op de no fly-lijst staat, is je grondwettelijk recht nog steeds beschermd,” vertelde hij de AP. Hij voerde aan dat er meer consistentie zou moeten zijn in de manier waarop het Tweede Amendement wordt toegepast.

Alex Kreit, marihuana jurist op de Thomas Jefferson School of Law in San Diego, verwacht dat deze uitspraak niet de laatste zal zijn die we van de kwestie zullen zien.