Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Boevenoppasser aangehouden

aug 10, 2023
P.I.

De Rijksrecherche heeft een onderzoek geopend naar een medewerker van de Penitentiaire Inrichting (PI) gevestigd in Arnhem, wegens verdenking van het smokkelen van diverse items, waaronder drugs en mobiele telefoons.

Ontvangen meldingen

In de recente periode heeft de directie van de PI diverse meldingen ontvangen die betrekking hebben op deze verdachte medewerker. Vandaag heeft de aanhouding van de persoon in kwestie plaatsgevonden. Op dit moment bevindt hij zich in hechtenis, onderworpen aan strikte beperkingen. Deze restricties houden in dat hij uitsluitend contact mag hebben met zijn advocaat. Vanwege deze omstandigheden en met oog op het lopende onderzoek, kunnen er geen verdere verklaringen worden afgegeven en geen vragen beantwoord worden met betrekking tot deze zaak.

Rijksrecherche

De Rijksrecherche is de instantie belast met het onderzoeken van eventueel strafbaar gedrag door ambtenaren. Het onderzoek wordt geleid door de Rijksrecherche, handelend onder de verantwoordelijkheid van het Openbaar Ministerie in Oost-Nederland.