Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Boksbeugel en een blokje hasj, de politie is er druk mee

sep 22, 2021
boksbeugel

Hulst – Van een 23-jarige man uit de gemeente Hulst werd maandagavond 20 september een boksbeugel in beslag genomen. Hij had het wapen bij zich toen agenten hem controleerden op de Glacisweg in Hulst.

Boksbeugel

Surveillerende politiemensen zagen een auto rijden en besloten over te gaan tot een controle. De bestuurder, de 23-jarige man, gaf hen toestemming om in zijn auto te kijken. De agenten vonden een boksbeugel, een blokje hasj en een zakje wiet. Van de bestuurder werd een speekseltest afgenomen. Die wees uit dat hij onder invloed was van THC (de werkzame stof in hasj en wiet).

Bloedtest

De man moest mee naar het bureau. Daar kwam ook een arts naartoe om een bloedmonster van de automobilist af te nemen. Het bloedmonster wordt onderzocht door het NFI. Als de uitslag hiervan bekend is neemt een officier van justitie een besluit over de verdere afhandeling van de zaak.

Afstand

De drugs en het verboden wapen zijn in beslag genomen door de politie. De man deed afstand van de goederen. Ze worden vernietigd.

Bron: politie.nl

Kosten

Wat dergelijke acties de maatschappij kosten is niet bekend. Te veel, dat is een feit, zeker als je ziet waar ze het allemaal voor doen.