Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Grondstoffen in woonwijk Eindhoven

sep 22, 2021

Gewoon in de achtertuin van een huis in Eindhoven zijn ruim veertig vaten gevonden met grondstoffen voor de productie van synthetische drugs. De politie heeft twee mensen aangehouden.

46 vaten

In de achtertuin van een woning midden in een Eindhovense woonwijk, trof de politie dinsdagochtend totaal 46 vaten aan, die waren gevuld met grondstoffen voor drugsproductie. Ze hielden drie mannen aan voor hun vermoedelijke betrokkenheid.

Zwavelzuur en zoutzuur

Getuigen attendeerden ons op een busje, waar twee mannen in overalls spullen uitlaadden. De getuigen vertrouwden het niet en meldden dit. Collega’s troffen vervolgens in een partytent in de achtertuin van het huis aan de Honthorststraat totaal 46 vaten van 20 liter grondstoffen aan, die gebruikt worden voor de productie van synthetische drugs. Daarbij gaat het onder andere om zwavelzuur en zoutzuur. Het busje was inmiddels vertrokken, maar een oplettende getuige had het kenteken genoteerd. Dit busje werd een klein uurtje later getraceerd op de rijksweg A67 en aan de kant gezet.

Aanhoudingen

In het busje zat één persoon, een man van 29 jaar uit Polen.  Hij werd aangehouden. Bij de woning hielden we al twee andere mannen aan, die in de woning aanwezig waren. Het gaat om een 32-jarige Amsterdammer en de bewoner van het huis. De drie verdachten zitten vast voor verder onderzoek.

Gevaarlijke situatie

Bij het onderzoek ter plaatse kregen we assistentie van een adviseur gevaarlijke stoffen van de brandweer. De vaten met chemicaliën werden uiteindelijk ter vernietiging afgevoerd door een gespecialiseerd bedrijf. Een medewerker van de woningbouwvereniging nam ter plaatse poolshoogte in verband met de gevaarzetting in een drukke woonwijk door de aanwezigheid van een grote hoeveelheid van deze chemicaliën.