Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Een bong kiezen, zo doe je dat

mei 30, 2019
Glazen bong

Bongs zijn apparaten die al sinds jaar en dag gebruikt worden om cannabis te inhaleren op een makkelijke en zachte manier. En juist met een bong kan je enorm inhaleren zonder dat je meteen een hoestbui krijgt. Bongs worden in ontelbaar veel soorten en maten. Welke bong kies je en hoe werkt een bong?

Wat is een bong

Bongs zijn verkrijgbaar in plastic, metaal, aardewerk en in glas. De glazen exemplaren zijn vaak de meest kostbare bongs, maar ook de beste en de mooiste. Bongs hebben normaal gesproken een cilindrische structuur met een brede basis om het water in te doen. De pijp, die over het wateroppervlak gaat, bevat een pijpenkop die aan de buitenkant van de bong tevoorschijn komt. Hierdoor gaat de rook eerst door het water voordat je het inhaleert. Dat maakt de rook zachter, koeler en het heeft daardoor de eigenschap dat je meer in één keer kunt inhaleren.

Hoe gebruik je een bong

Als je een bong gaat gebruiken dan plaats je simpelweg de opening van de buis tegen de mond. Hou vervolgens een vlam bij de met cannabis gevulde pijpenkop en neem dan voorzichtig een trekje om de buis te vullen met rook. Afhankelijk van de soort bong, neemt de gebruiker ofwel de pijpenkop eruit, of haalt hij zijn vinger van een klein gat op de buis. Zo vloeit alles uit de waterpijp en worden de longen gevuld met rook.

Waarom gebruik je een bong

Een van de voornaamste redenen om een bong te kiezen voor het roken van cannabis is het gebruiksgemak. Sommige bongs zijn spectaculair ontworpen, maar het principe blijft bij alle bongs gelijk. Je verhit de cannabis en inhaleert het. Een ander voordeel is dat je meteen aan de slag kunt zonder vloei, tipjes of andere randzaken als je cannabis wilt gebruiken.

De hijs is prettiger

Een andere reden om bongs te kiezen, is de zachtere rook die de bongs leveren. De rook van de pijp wordt getransporteerd door water en soms zelfs door ijs. Dit koelt de rook enorm af, waardoor je een veel meer bevredigende en minder scherpe inhalatie ervaart. Daarnaast wordt verondersteld dat het water in bepaalde opzichten de rook filtert. Zo worden mogelijk substanties die een scherpe en meer onaangename hijs geven, verwijderd. De zachtste hijsjes zijn absoluut afkomstig van glazen bongs.

Acryl of toch glas

Bong zijn over het algemeen robuust en duurzaam. Acryl modellen zijn, hoewel vatbaar voor lekken, vrijwel onbreekbaar. Dat maakt het vervoer van acryl bongs zeer makkelijk. Glazen bong modellen zijn uiteraard wat delicater. Deze kunnen breken als er genoeg kracht op wordt losgelaten. Echter, als je ze goed behandelt, zullen ze je vele jaren plezier brengen. Om ze langer te laten meegaan, moeten bongs regelmatig worden schoongemaakt. Dit is echter niet moeilijk met producten die hier speciaal voor gemaakt zijn. Denk aan borstels, reinigers en oplossingen.

Begin eenvoudig

Om eens te proberen hoe het bevalt om cannabis te roken met het gebruik van een bong, kan je kiezen voor een instapmodel van acryl. Voor nog geen tien euro weet je dan of het je bevalt. En wij weten bijna zeker dat je dan al snel over zult stappen naar een mooier, robuuster en beter exemplaar zoals de Cheech & Chong Moe Money bong, het topmodel in onze glazen bong collectie.