Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Boze rook in de bajes

jun 7, 2021

Nee, we hebben het niet over een vaag voodoo ritueel hier, maar over synthetische drugs waarvan je helemaal loco wordt. Dat smokkelen ze namelijk sinds enige tijd de bajes in.

Roermond

Reden voor de gevangenis in Roermond om sinds een weekje alleen nog maar kopieën van post aan gevangenen te verstrekken. De drugs Spice wordt er namelijk via briefpapier naar binnen gesmokkeld. De gevangenisdirectie heeft ingegrepen na ‘signalen’ over die smokkelpogingen.

Levensgevaarlijke rotzooi


Spice, Moonlight, Boze Rook is een mengsel van wat kruiden die worden aangevuld met synthetische cannabinoïden . Er zijn nogal wat verschillende producten op de markt die allemaal onder verschillende namen worden aangeboden, maar allemaal synthetische cannabis bevatten. Vanwege de sterkte wordt synthetische cannabis ook in verband gebracht met psychoses. Het is puur vergif en zwaar kankerverwekkend genoemd door Engelse onderzoekers.

Controle post

Alle bij de bajes binnenkomende post en pakjes moeten worden gecontroleerd. De drugs wordt op verschillende manieren gesmokkeld, zoals in kleding, of achter een postzegel.