Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Brabanders snuiver meer dan 15.000 kilo cocaïne per jaar

nov 2, 2018
Berg coke

Brabanders, je kent ze wel van de vele busjes met werklui die zich de hele week keihard uit de naad werken. En dat keiharde buffelen kunnen ze misschien wel omdat ze allemaal hun neus vol stoppen.

15000 kilo onderschept

Vandaag kwam Omroep Brabant met een nieuwsbericht waaruit blijkt dat er alleen al voor West Brabant zo’n 15.000 kilo wit is onderschept. De weegschaal bezwijkt bijna onder het gewicht van grote cokevangsten in Brabant. In amper twaalf maanden tijd is er al ruim 15.000 kilo cocaïne onderschept die voornamelijk voor het westelijk deel van de provincie bestemd was. Woensdag werd bij een fruitverwerkingsbedrijf in Moerdijk nog 800 kilo coke gevonden. Maar die vangst was zeker niet de grootste in dit recordjaar.

Zeehavens

De provincie ligt vlakbij de havens van Zeeland en ook dichtbij de haven van Antwerpen. Logisch dus dat er precies in Brabant veel overslag is van cocaïne. Zeker nu transporten via de Rotterdamse haven lastiger zijn geworden.

Enorme straat waarde

Bij 15.000 kilo – dat zijn 15.000.000 pakjes – spreken we bij een straatprijs van 50 euro per gram toch al over een bedrag van 750.00.000 (75 miljoen) euro dat de economie misloopt. En dan is het nog niet eens versneden.