Brabanders stappen uit de wiet

DoorFlappie

mrt 14, 2018 #bitcoins, #mining, #rijen
mining farm

Brabanders staan wereldwijd bekend om hun vindingrijkheid. Eerst smokkelden ze kaas en koffie de grens over, toen gingen ze illegaal drank stoken en vervolgens stortten ze zich op het kweken van wiet en maakten ze xtc pillen en speed. Maar aan dat alles is een einde gekomen.

Ook de Brabantse handelsgeesten snappen dat Bitcoins de toekomst is. En als je dan toch zeer ervaren bent met het jatten van stroom, dan is de weg kort naar het opzetten van een mining farm. Een soort fabriekje waar computers Bitcoins staan te maken zeg maar. En die bakken stroom die dat kost, die was in het Brabantse Rijen gratis.

In een bedrijfspand aan de Kempenbaan in Rijen werd woensdag rond 10.30 uur een ‘bitcoinfabriek’ aangetroffen tijdens een controle van de gemeente. Die controle werd ingesteld omdat het energieverbruik ter plaatse wel erg extreem was. En waar denk je dan aan als je bij de politie werkt? Precies, een wietkwekerij!

Volgens een politiewoordvoerder stonden er in de loods tientallen computers digitale valuta te minen, verspreid over twee etages. De stroom werd illegaal afgetapt. Netbeheerder Enexis is ingelicht. De politie onderzoekt of er nog meer strafbare feiten zijn begaan.

Welke digitale valuta er werd gemined wordt door de politie onderzocht. “Vermoedelijk gaat het niet om Bitcoins, maar om andere digitale munten”, aldus de woordvoerder.

Door Flappie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *