Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Van Laarhoven gedagvaard

mrt 13, 2018
Johan van Laarhoven

Zeer spannende tijden voor Johan van Laarhoven die sinds 2014 in de hel van Bangkok zit. Hij is gedagvaard door een Nederlandse officier van justitie in zijn cel. En daarmee komt de hoop dat Johan naar Nederland komt weer een beetje levend.

Een nieuwe en volstrekt onverwachte dagvaarding van voormalig coffeeshopbaas Johan van Laarhoven heeft bij hem, zijn vrienden en zijn familie de hoop gewekt dat Thailand hem uitlevert om zijn Nederlandse strafzaak bij te wonen.

Vorig jaar wilde het Openbaar Ministerie al beginnen met de strafzaak maar toen werd de dagvaarding van Van Laarhoven op het laatste moment ingetrokken om te kijken of het mogelijk is dat hij bij zijn proces kan zijn, zoals hij dat wenst. Advocaten Sidney Smeets en Tim Vis zeggen dinsdag dat een Nederlandse officier van justitie recent naar Thailand is gereisd om de dagvaarding uit te reiken aan Van Laarhoven. ,,Bij hem en zijn familie ontstaat de vraag of nu écht de kans bestaat dat hij naar Nederland komt”, laten ze weten.

Formeel heeft een verdachte het recht om bij zijn eigen rechtszaak te zijn, maar omdat Van Laarhoven in Thailand vast zit, is het maar de vraag of dat in dit geval ook echt mogelijk is. Het is aan de Thai om te beslissen of dat ook toegelaten wordt want die beseffen dat wanneer van Laarhoven naar Nederland gaat, het de laatste keer zal zijn dat hij de grens van Thailand passeert.