Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Breaking Bad in de polder

jan 18, 2021
Drugslab in Miedumfoto: politie.nl

Se produsearje dêr gewoan fet harddrugs yn dat gekke Fryslân. Miedum, wij moesten het ook even opzoeken, is een dorp in Friesland. Niet ver van de boerderij van Hollands Hoop werd er een drugslab ontdekt.

Crystal meth

De Friese Walter White zit even zonder werk, want op zondagmiddag 17 januari werd er bij een inval in een loods aan de Canterlânswei een compleet ingericht drugslab aangetroffen. Het lab, dat niet in werking was, bleek ingericht voor de productie van crystal meth.

Grondstoffen

In het drugslab werd een nog onbekende hoeveelheid grondstoffen voor de productie van methamfetaminen aangetroffen.  Bij de politie was informatie binnengekomen dat in de loods op deze locatie drugs zouden worden geproduceerd. Een 61-jarige man werd aangehouden bij de actie.

Zou de aangehouden man Walter White zijn?

Onderzoek

Het laboratorium wordt ontmanteld door de LFO (Landelijk Faciliteit Ontmanteling. Dit begint maandagmorgen 18 januari. Het politieonderzoek is zondagmiddag direct gestart. Heeft u in de omgeving van de Cânterlanswei verdachte situaties gezien? Bijvoorbeeld verdachte personen of voertuigen? Of heeft u andere informatie of tips die ons kunnen helpen bij het onderzoek? Bel dan 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.

Bron en foto: politie.nl