Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

VW busjes van 40 miljoen per stuk

jan 19, 2021
Bestelbus

Twee peperdure VW busjes van het type T1 die werden verscheept van Brazilië naar Rotterdam blijken een waarde te vertegenwoordigen van 40 miljoen euro per stuk.

Controle

Tijdens een controle door de douane in de Rotterdamse haven werden er twee partijen cocaïne van 1069 kilo onderschept. De drugs hebben een straatwaarde van ruim 80 miljoen euro. De eerste partij van 839 kilo zat verstopt in een container die geladen was met twee oude Volkswagen busjes uit Brazilië, zogenaamde T1’s. Het is niet ongebruikelijk dat die uit dat land naar Nederland komen.
Even later was het weer prijs: toen ontdekten douaniers in een container met dozen bier de tweede partij van 230 kilo. Daarbij werden ook ongebrande noten gevonden. 

Omgeruild

Volgens het Openbaar Ministerie in Rotterdam hebben smokkelaars gebruik gemaakt van de zogenoemde ‘switch methode’. Ergens anders op het haventerrein werd een container aangetroffen met ongebrande noten uit Argentinië. Die container lijkt te zijn gebruikt om de verdovende middelen naar Nederland te brengen. De lading was bestemd voor een bedrijf in Rusland. Dat bedrijf heeft vermoedelijk niets met de smokkel te maken. Dat geldt ook voor de ontvanger van de oldtimers.