Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Buitenlandse wietkwekerij opgerold

feb 28, 2022

Feanwâlden, zo’n kutdorp waar het getal van de postcode groter is dan het aantal ongeschoolde inwoners. Zo’n plek waarvoor je je de rest van je leven kapot schaamt als je er opgepakt wordt. Precies daar heeft de politie vrijdag drie aanhoudingen verricht na een schietincident en de vondst van een wietkwekerij in de Suvelstrjitte in Feanwâlden.

Inbraak

De politie kreeg melding van een poging tot inbraak in een bedrijfspand (van je dorpsgenoten hoeft je het in de soort inteeltgehuchten echt niet te hebben), waarbij ook zou zijn geschoten. In dit bedrijfspand werd later een iwetkwekerij aangetroffen met ongeveer 600 planten. Wie wil er nou Friese wiet als het in heel Nederland te koop is vragen wij ons oprecht af.

Mogelijk meer personen betrokken

De politie kreeg aanvankelijk op vrijdag 25 februari rond 02:55 uur een melding van schoten in de omgeving van een bedrijfspand aan de Suvelstrjitte. Toen de agenten arriveerden, bleek het mogelijk te gaan om een poging tot inbraak, waarbij er ook schoten zijn gelost. Op dit moment gaat de politie er vanuit dat er meerdere voertuigen, waaronder een wit busje, en meerdere personen betrokken zijn geweest bij de inbraak.

Afsluitdijk

Dit witte busje is even later die nacht op de A31,  bij de Afsluitdijk, gesignaleerd. Agenten wisten het busje in Noord-Holland, op de N307 bij Zwaag, tot stoppen te dwingen. De bestuurder, een 21-jarige man uit Hoorn, is hier aangehouden. Hij wordt verdacht van mogelijke betrokkenheid bij het schietincident en de poging tot inbraak. Het voertuig waarin de verdachte reed, is in beslag genomen en deze wordt onderzocht.

Verhoor

De verdachte zit vast en hij wordt verhoord. In de omgeving van het bedrijfspand hebben agenten buurtonderzoek verricht en zij hebben ook camerabeelden veiliggesteld. Uit onderzoek moet blijken wie er heeft geschoten en of er meer personen betrokken zijn geweest bij het incident.

Wietkwekerij met 600 planten

Tijdens het onderzoek in het bedrijfspand aan de Suvelstrjitte vonden agenten goederen die gebruikt kunnen worden bij de kweek van hennep. Daarom doorzochten zij het pand minutieus. In de loop van de ochtend vonden zij  in het pand een in werking zijnde wietkwekerij met daarin ongeveer 600 planten. De politie heeft hiervoor een 61-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats en een 46-jarige vrouw uit Feanwâlden aangehouden. De wietkwekerij wordt ontmanteld. De twee verdachten zitten vast en ze worden verhoord.

Onderzoek naar verband tussen de incidenten

De politie doet onderzoek naar beide incidenten. In dit onderzoek wordt ook gekeken is of er een verband is tussen de poging tot inbraak, het schietincident en de aanwezigheid van de hennepkwekerij. Meerdere aanhoudingen worden op dit moment niet uitgesloten.

Veenwouden