Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Stappers veroorzaken meteen gedoe

Tilburgse stapnacht

Dat omgaan met al die plotselinge vrijheden blijkt in de praktijk allemaal nog niet zo makkelijk en al helemaal niet in het Brabantse Tilburg jonguh. Een 17-jarige Tilburger heeft zich afgelopen weekend in het uitgaanscentrum flink misdragen.

Gebalde vuist

Hij zou in een café iemand met gebalde vuist (geen kapper dus, want die slaan alleen met een open hand) in het gezicht hebben geslagen en maakte daarna slaande en schoppende bewegingen naar portiers en horeca agenten. Of hij ook echt heeft geschopt is niet bekend. Ook bedreigde hij de agenten tijdens het transport naar het cellencomplex. Bij het horecatoezicht in Tilburg werden afgelopen nacht in totaal negen arrestaties verricht.

Horecatoezicht

Agenten belast met het horecatoezicht (wellicht een speciaal team, nog even uitzoeken, red.) kregen maandag 28 februari 2022 omstreeks 01.20 uur een melding dat in een café op de Heuvelring een bezoekers zwaar onder invloed was van drugs (licht onder invloed bekt niet zo lekker) en onder bedwang moest worden gehouden door vier portiers. Hij zou een andere stapper met gebalde vuist in het gezicht hebben geslagen en trappende bewegingen naar de uitsmijters maken.

Ongecontroleerde bewegingen

De politieagenten zagen dat de bedoelde man voortdurende ongecontroleerde bewegingen maakte. Hij werd door de beveiligers naar buiten gebracht en nagekeken door een EHBO’er. Hij wilde vervolgens weer naar binnen gaan. Dit werd niet toegestaan. Hierna ging hij op de tafel staan en maakte slaande en schoppende bewegingen naar de politiemensen.

Overmeesterd

Uiteindelijk werd hij overmeesterd en in de politiebus geplaatst. Tijdens de rit bedreigde hij de agenten kapot te schieten. Een van de dienders hield een pijnlijke knie (au!) aan de arrestatie over omdat de verdachte tijdens een schoppende beweging ten val kwam en daarbij de agent die hem aan de handboeien vasthield, mee naar de grond trok. Op 24 februari jl. werd de verdachte ook al met verzet aangehouden.

Nog acht aanhoudingen

Verder werden afgelopen nacht tijdens diverse incidenten nog acht verdachten aangehouden, veelal voor de APV ( het verstoren van de openbare orde). Een 18-jarige Tilburger werd aangehouden voor diefstal. Hij had uit een bar een fles tequila gestolen.

Foto: politie.nl

Redactie

De redactie van dit blog speurt het internet af op zoek naar interessante nieuwtjes en wetenswaardigheden inzake (smart)drugs. Al het nieuws over headshops en smartshops, drugscrime, nieuwe ontwikkelingen en nieuwe producten op de markt. We volgen de nieuwste trends en brengen het nieuws met een grote knipoog.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *