Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Burgers hangen agentje uit bij aanhouding

aug 27, 2021

Roosendaal – Agenten zijn woensdagavond door meerdere burgers geholpen bij de aanhouding van drie verdachten die er vandoor gingen. Zij stonden hun fiets af en hielpen politiemensen door aan te wijzen waar een verdachte zich bevond. Wij bedanken hen hartelijk voor hun hulp. Uiteindelijk konden drie verdachten naar een politiecel gebracht worden.

Achterlicht defect

Omstreeks 22.00 uur rijden surveillerende agenten over de Laan van Brabant in Roosendaal als zij een personenauto zien rijden met een kapot achterlicht. Ze willen de automobilist aanspreken. De bestuurder krijgt een stopteken en geeft daar netjes gehoor aan.

Achtervolging

Als de politiemannen hun auto achter deze auto parkeren zien ze een portier open gaan. Een van de inzittenden rent er in vliegende vaart vandoor. Hij heeft een zak in zijn hand en gooit deze weg. Een van de agenten aarzelt geen moment en rent achter de jongeman aan. De achtervolging gaat via de Laan van Henegouwen, het Vrouwemadepad in. Daar vraagt de agent of hij de fiets van twee meisjes mag gebruiken. De meisjes geven hun fiets meteen mee.

Wiet

De agent heeft in de gauwigheid gezien dat de zak die de jongeman weggooide wiet bevat, dus kan de man aangehouden worden als verdachte van overtreding van de Opiumwet. De verdachte rent de Vrouwemadestraat in, dan de Laan van België over en de Nispensestraat in. Daar wordt de verdachte, nadat er pepperspray tegen hem is gebruikt, aangehouden. Hij komt ten val omdat de agent hem laat struikelen met zijn wapenstok. De verdachte, een 16-jarige jongen uit Roosendaal, wordt naar een politiecel overgebracht.

Er vandoor

Verdachte twee gaat er vandoor
De agent brengt vervolgens netjes de geleende fiets terug naar de meisjes. Bij aankomst hoort hij echter dat er nog een verdachte vandoor is gegaan. De meisjes zijn zo aardig om nogmaals hun fiets uit te lenen aan de agent en hij maakt daar weer goed gebruik van. Op de Laan van Brabant ziet hij de weggerende verdachte een steegje in gaan. De jongeman klimt vervolgens op een dak, de agent sommeert hem hier vanaf te komen. Dat doet hij. Ook deze jongen, eveneens een 16-jarige Roosendaler, is aangehouden. Omstanders hielpen de politiemannen hierbij door aan te wijzen en te roepen waar deze jongen naartoe rende.

Derde verdachte

Een derde verdachte blijft wel netjes bij de auto staan. Hij krijgt handboeien om en wordt ook aangehouden. Dit betreft een 18-jarige jongen uit Sint Willebrord. In de auto zat ook nog een vierde verdachte. Van deze jongen is de identiteit bekend. Hij kon zich uit de voeten maken en werd niet meer achterhaald.

Wiet aangetroffen

Bij een onderzoek in de auto werd bijna 100 gram wiet aangetroffen. Ook vonden agenten een weegschaal. Alle aangetroffen goederen zijn in beslag genomen. De auto waar de jongens in reden is door de politie in beslag genomen voor verder onderzoek. De jongens zijn aangehouden en ingesloten op verdenking van het handelen in drugs.