Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Drugslab in bedrijfsverzamelgebouw Rosmalen

lab

Rosmalen – In een bedrijfsverzamelgebouw aan het Kievitsven trof de politie donderdagmiddag een productielocatie voor synthetische drugs aan. Het lab was ondergebracht in een verborgen ruimte, waardoor ontmanteling veel tijd kostte. Die was in de loop van vrijdag nog steeds gaande.

Anijslucht

De politie kwam het lab op het spoor nadat een getuige had gemeld dat hij in de omgeving van het pand een vreemde, anijsachtige lucht had geroken. Omdat deze lucht typerend is voor de mogelijke aanwezigheid van een drugslab, startte de politie samen met de gemeente een onderzoek bij het pand.

Vermoeden van drugslab

Dat onderzoek versterkte het vermoeden van een mogelijk drugslab, waarna ze binnen poolshoogte zijn gaan nemen. Ze ontdekten daar in een verborgen ruimte een compleet amfetaminelabboratorium. De politie vond behalve de apparatuur ook de chemicaliën die voor de productie gebruikt worden. Er werd vooralsnog niemand aangehouden.

Ontmanteling

Nadat collega’s van de forensische opsporing samen met medewerkers van de landelijke faciliteit ontmanteling (LFO) hun onderzoek hadden afgerond, werd vrijdag gestart met de ontmanteling van het lab. Dit nam veel tijd in beslag. Om de aangetroffen apparatuur en andere spullen te kunnen afvoeren, moest er onder andere een muur worden afgebroken. Volgens de specialisten van LFO leverde de aanwezigheid van de chemicaliën zoals altijd wel brandgevaar op, maar was er verder geen direct gevaar voor de omgeving. De recherche onderzoekt wie mogelijk verantwoordelijk is voor het aangetroffen lab.

Bron: politie.nl

Redactie

De redactie van dit blog speurt het internet af op zoek naar interessante nieuwtjes en wetenswaardigheden inzake (smart)drugs. Al het nieuws over headshops en smartshops, drugscrime, nieuwe ontwikkelingen en nieuwe producten op de markt. We volgen de nieuwste trends en brengen het nieuws met een grote knipoog.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *