Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Cactus kweken? Hier moet je op letten

aug 15, 2023
Cactus kweken

Niets is leuker dan zelf kweken. Of het nu gaat om tomaatjes, om wietplanten, paddo’s of cactussen. We geven toe, zeker met de laatste wordt je geduld op de proef gesteld. Maar als je eenmaal succes hebt dan is het kweken verslavend. Hier zijn tien belangrijke punten om op te letten als je zelf thuis cactussen gaat kweken met een complete kweekset van wapwinkel.com.

  1. Selecteer de juiste cactussoort: Zorg ervoor dat je cactussoorten kiest die geschikt zijn voor binnenteelt en die gedijen in de omstandigheden van jouw kweekruimte.
  2. Kwaliteit van de kweekset: Controleer of de kweekset van wapwinkel.com van goede kwaliteit is en alle benodigde benodigdheden bevat, zoals zaden, potten, groeimedium en instructies.
  3. Kies de juiste potgrond: Gebruik een goed doorlatende potgrond die specifiek is ontworpen voor cactussen. Dit voorkomt wateroverlast en wortelrot.
  4. Zorg voor goede luchtcirculatie: Plaats de kweekset op een plek met voldoende luchtcirculatie om schimmelgroei te voorkomen.
  5. Geef de juiste hoeveelheid water: Overbewatering is een veelvoorkomende fout bij het kweken van cactussen. Volg de instructies van de kweekset en geef alleen water wanneer de grond droog aanvoelt.
  6. Juiste lichtniveau: Cactussen hebben veel licht nodig, maar vermijd direct zonlicht, vooral als de planten jong zijn. Een raam op het oosten of westen is ideaal.
  7. Beheer de temperatuur: Zorg voor een stabiele temperatuur tussen 20-25°C overdag en iets koeler ’s nachts. Vermijd extreme temperatuurschommelingen.
  8. Pas op voor plagen: Controleer regelmatig op plagen zoals spintmijten en wolluizen. Als je tekenen van plagen ziet, neem dan snel actie om verspreiding te voorkomen.
  9. Verpotting: Cactussen hebben mogelijk na verloop van tijd grotere potten nodig. Kies een pot die slechts iets groter is dan de huidige en verpot voorzichtig om de wortels niet te beschadigen.
  10. Geduld en observatie: Het kweken van cactussen vergt geduld. Houd de groei en gezondheid van je planten regelmatig in de gaten en pas je verzorging aan indien nodig.

Vergeet niet om de instructies van de kweekset van wapwinkel.com nauwkeurig op te volgen en eventueel extra informatie te raadplegen over de specifieke cactussoorten die je wilt kweken.