Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Cafeïne als voedingssupplement

apr 16, 2021
Poeder

Het is geen geheim dat de stof cafeïne is ’s werelds meest gebruikte legale pepmiddel is. Deze stof komt van nature voorkomt in koffie en in kleinere hoeveelheden ook in thee. Maar ook energiedrankjes, cola en chocolademelk bevatten cafeïne.

Krachtsport

Voor krachtsporters is het een interessant stofje: cafeïne bevordert prestaties en verhoogt de vetverbranding. Cafeïne heeft een bittere smaak als je het puur proeft. Cafeïne wordt  ook weleens een milde psychoactieve stof genoemd en heeft een stimulerende werking. Het stimulerende effect van cafeïne is vaak binnen een half uur al merkbaar en is na een uur of vier uitgewerkt. Je lichaam went vrij snel aan cafeïne, waardoor je steeds meer moet innemen om hetzelfde effect te bereiken. Bij een kleine hoeveelheid van 1 a 2 kopjes per dag, verscherpt cafeïne je hersenen en verbetert het je concentratie en prestaties. Denk maar aan het herkenbare kopje koffie om wakker te worden.

Voedingssupplement

Cafeïne wordt regelmatig toegevoegd aan supplementen die je uithoudingsvermogen, focus en concentratie geven. Wanneer je zelf je cafeïne doseert, door het bijvoorbeeld te capsuleren, Het is dan ook veel sneller en gemakkelijker dan even een kopje koffie halen of opdrinken voor je wat extra energie wenst om te stappen of om te trainen. De meeste gebruikers nemen een dosis van 200 mg cafeïne. Dat is meer dan een kopje espresso.

In een capsule cafeïne zit meer van de stof als in een kopje espresso

Snelle werking

Bij het gebruik van het supplement cafeïne merk je zoals gezegd als na een half uurtje effect. Bij een zware langdurige inspanning van meer dan 2 minuten kan de juiste dosering cafeïne ervoor zorgen dat je 1,5% sneller bent dan wanneer je dezelfde inspanning verricht zonder het supplement. Bij een inspanning langer dan 30 minuten is dit 3%. Dit klinkt weinig, maar als je kijkt hoe vaak het in de sport op minder dan secondes aankomt kan deze prestatieverbetering het verschil maken tussen winst of verlies. Ook bij hoog intensieve (teamsporten) zoals voetbal en rugby is een positief effect te zien bij het gebruik van cafeïne.
Het goede nieuws is dat de stof niet op enige dopinglijst voorkomt.

Cafeïne voordelen

 1. Cafeïne heeft een wetenschappelijk aangetoond positief effect op krachtprestaties.
 2. Gewenning kan je door twee weken onthouding al tegen gaan.
 3. Cafeïne bevordert ook de vetverbranding.
 4. Veroorzaakt bij lageren dosis geen slaapproblemen.
 5. Het is makkelijk verkrijgbaar
 6.  Stimuleert kracht en uithoudingsvermogen
 7. • Tot 3x zo sterk dan normale energie drankjes
 8. • Verhoogt concentratie en alertheid
 9. • Perfect voor sport, werk en studie
 10. • Werkt binnen enkele minuten
 11. • Direct extra energie
 12. • Geen suiker of vet

Vochtafdrijver

Het diureticum effect van cafeïne alleen effectief voor mensen met watergewicht of oedeem. De meeste gewichtstoename bij mensen is te wijten aan vetophoping en niet waterretentie. Daarom is het onwaarschijnlijk dat het diuretische effect veel zwaarlijvige mensen ten goede zal komen.
Bovendien wordt het diureticum effect van cafeïne minder significant bij gewone consumenten. Dit is te wijten aan de tolerantie die het lichaam ontwikkelt aan de regelmatige inname van cafeinehoudende dranken zoals koffie of energiedrankjes.

Keuze

Geen zorg dat je cafeïne vocht aantrekt en gaat klonteren, of dat wanneer je niet alles meteen gebruikt het poeder verkleurd. Onze hermetisch gesealde zakken komen volledig gesloten bij je aan, maar kunnen na gebruik ook herhaaldelijk weer opnieuw gesloten worden. Op die manier blijft je kwaliteit gegarandeerd. Zelfs bij de kleinste verpakkingen, zoals de 30 gram verpakking.
Onze keuze is enorm, want naast de 30 is er ook een 100 grams verpakking, een halve of zelfs een hele kilo verpakking, waarbij de regel geldt dat hoe meer je koopt, des te goedkoper het wordt.