Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Cafeïne op natuurlijke basis is een nieuw product

nov 4, 2021
cafeïne natural

Cafeïne op natuurlijke basis. Wat doe je als je klanten daar steeds vaker om vragen, dan ga je op zoek. De verkrijgbaarheid van dergelijke stoffen is op het moment wat lastig, maar ons team is er uiteindelijk in geslaagd waardoor we al onze hersluitbare stazak verpakkingen nu ook kunnen aanbieden met deze loepzuivere cafeïne.

Van nature

Cafeïne is een natuurlijke stof die voorkomt in een aantal plantensoorten, waaronder koffie, thee en cacao. De stof kan ook synthetisch geproduceerd worden, maar deze is geproduceerd met uitsluitend natuurlijke ingrediënten. 

Veilig in gebruik

De European Food Safety Authority (EFSA) heeft in een onderzoek naar de veiligheid van cafeïne geconcludeerd dat een matige inname van ongeveer 400 mg cafeïne per dag (het equivalent van maximaal vijf kopjes koffie) past binnen een gezonde en evenwichtige voeding en actieve leefstijl. Zwangere vrouwen en vrouwen die borstvoeding geven, wordt geadviseerd om de inname van cafeïne te beperken tot de helft, 200 mg per dag. Onderzoek wijst uit dat matig cafeïnegebruik geassocieerd is met verschillende fysiologische effecten zoals mentale en fysieke prestaties. Het gebruik is dus, mits niet overgedoseerd, volledig veilig.

Het verschil tussen synthetische en natuurlijke cafeïne

Terwijl je nipt aan je ochtend latte, bedenk dan dat de consumptie van cafeïne geworteld is in de oudheid, daterend uit de oudheid , gehuld in eeuwen van mythe en legende. Zo heeft koffie in haar moderne vorm heeft waarschijnlijk zijn oorsprong in Arabië tijdens de Middeleeuwen, terwijl thee al sinds vóór de gewone tijdrekening in China werd gedronken. En ook een andere stof, cacao, speelde een belangrijke rol in het dagelijks leven van de precolumbiaanse beschaving in Midden- en Zuid-Amerika. Stuk voor stuk allemaal bronnen van cafeïne.

De populariteit van deze dranken verspreidde zich al snel en de vraag in de rest van de wereld nam toe. Tegen de 17 e eeuw, koffie, thee en chocolade was geworden stevig verankerd in de sociale en praktische gebruiken van een groot deel van het Westen.

Waar wordt cafeïne uit gehaald?

Natuurlijke cafeïne wordt gewonnen uit de plant om te worden gebruikt in verschillende voedingsmiddelen en dranken. Cafeïne wordt gevonden in meer dan 60 soorten planten over de hele wereld en komt van de zaden van koffiebonen, cacaobonen en kolanoten; de bladeren en knoppen van thee; de bladeren van Yerba mate; en in de bast van Yoco. Andere natuurlijke bronnen van cafeïne zijn guaranabessen, guayusa en de yauponhulst.

Synthetische cafeïne. Hoe zit het dan met synthetische cafeïne? Waar komt het vandaan? Afgezien van de natuurlijke varianten, wordt synthetische cafeïne ook veel gebruikt in bekende voedingsmiddelen en (energie)dranken en strekt zich zelfs uit tot water, kauwgom en producten voor persoonlijke hygiëne!

Verpakkingen

Dit product is vanaf vandaag verkrijgbaar in verpakkingen van 30 gram tot 1 kilogram en is te vinden in onze rubriek cafeïne en zoetstoffen.