Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Verzenders drugs naar Thailand aangehouden

DoorRedactie

nov 4, 2021 , , , , ,
LSD naar Thailand

De politie van Almere heeft twee verdachten die postpakketten met drugs naar Thailand hebben gestuurd aangehouden. Het gaat om een 22-jarige man en een 24-jarige man uit Almere.

Post Interventieteam

De medewerkers van het Post Interventieteam, weer posities voor wat prachtige banen, van de Landelijke Eenheid kwamen de twee verdachten op het spoor tijdens een onderzoek onder leiding van het Landelijk Parket van het Openbaar Ministerie.

Inleveren

Het onderzoek was niet erg ingewikkeld, want de verdachten werden gepakt bij het inleveren van de postpakketten met drugs en hierdoor werden de verdachten geïdentificeerd. Na de aanhoudingen werden nog doorzoekingen in twee woningen gedaan. Tijdens de doorzoekingen werden onder andere verdovende middelen, een balletjespistool, wapenstok en digitale gegevensdragers in beslag genomen.

Strafmaat

Op het ‘buiten het grondgebied van Nederland’ brengen van verdovende middelen staat een maximale gevangenisstraf van twaalf jaar. Dat is natuurlijk bangmakerij want een paas LSD zegels opsturen gaat maximaal een taakstraf opleveren, vooral als het de eerste keer is. Ze moeten wel blij zijn niet aan Thailand te worden uitgeleverd want dan heb je pas echt een probleem, vraag dat maar aan Johan.

Post Interventie Team

Het PIT is een gespecialiseerd team van de Dienst Infrastructuur van de Landelijke Eenheid dat zich richt op het tegen gaan van misbruik van legale post- en koeriersdiensten door personen die brieven en/of pakketten met verdovende middelen de wereld over sturen.

Foto: politie.nl

Redactie

De redactie van dit blog speurt het internet af op zoek naar interessante nieuwtjes en wetenswaardigheden inzake (smart)drugs. Al het nieuws over headshops en smartshops, drugscrime, nieuwe ontwikkelingen en nieuwe producten op de markt. We volgen de nieuwste trends en brengen het nieuws met een grote knipoog.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *