Camping ontsnapt aan ramp met drugsafval

Ulicoten – Zaterdagavond werd een deel van een camping in Ulicoten ontruimd, nadat aan de rand van deze camping een busje met drugsafval was gedumpt. De brandweer kon een explosie van het aanwezige chemische afval niet uitsluiten.

Camping Ponserosa

Rond de klok van 22.30 uur kreeg de politie een melding dat er achter camping Ponderosa aan de Maaijkant in Ulicoten een bus in de berm stond. Kennelijk was gepoogd het busje in brand te steken en mogelijk stonden er vaten drugsafval in de laadruimte. Eenmaal ter plaatse zagen agenten inderdaad een grote hoeveelheid jerrycans in het busje staan. Daarom werd de brandweer, met een specialist chemische stoffen, ter plaatse geroepen. Die stelde een dusdanig explosief mengel vast dat uit voorzorg een veilige ring van minstens 25 meter rond het busje moest worden aangenomen. Dat betekende dat ook enkele campinggasten tijdelijk een ander onderkomen moesten zoeken.

Specialisten brandweer

Om het busje met gevaarlijke stoffen veilig te ontmantelen werken specialisten van de Brandweer, het milieuteam van de politie en een gespecialiseerd bergingsbedrijf samen. Uiteindelijk werden zo onder meer 18 vaten van 25 kg, 5 vaten van 200 liter en enkele vaten van meer dan 100 liter chemisch afval geborgen. De hulpdiensten zijn tot in de vroege ochtend bezig geweest met deze ontmanteling. De gevolgen die het gehad zou hebben als het busje daadwerkelijk in brand was gegaan zijn nauwelijks te overzien.

Torenhoge kosten

Veel gebruikers van Synthetische drug beseffen niet dat zij indirect bijdragen aan het gevaarlijke en ondermijnende karakter van drugshandel. Naast de gevaar zetting moet de eigenaar van de grond waarop het afval is gedumpt de schoonmaakkosten namelijk zelf betalen. Wanneer het de grond van de overheid betreft betaald de overheid de kosten, met belastinggeld dat beter aan andere zaken besteed kan worden. Het is bizar dat inwoners op deze manier ongewild mee betalen aan de respectloze handel en wandel van criminelen en dat criminelen op deze manier burgers betrekt bij de criminele handel en het gevaar waar ze mensen aan blootstelt.

bron: politie.nl

Voldoende alternatieven

Er zijn meer dan voldoende alternatieven waarbij de natuur producent is en niet een laborant. Met deze natuurlijke alternatieven kan je ook prima highs beleven zonder dat je daarbij chemische middelen in je lichaam stopt. Neem eens een kijkje in onze smartshop, je zult je verbazen over wat er allemaal verkrijgbaar is.

Redactie

De redactie van dit blog speurt het internet af op zoek naar interessante nieuwtjes en wetenswaardigheden inzake (smart)drugs. Al het nieuws over headshops en smartshops, drugscrime, nieuwe ontwikkelingen en nieuwe producten op de markt. We volgen de nieuwste trends en brengen het nieuws met een grote knipoog.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.