Verlamd door lachgas; dat is pas om te lachen

De media duikt massaal op het gebruik van lachgas en schuwen daarbij geen aangedikte of compleet verzonnen verhalen. Nu raak je weer verlamd als je lachgas gebruikt.

100 ballonnen per dag

De slachtoffers waarover gesproken wordt in de media deden zich tegoed aan 100 ballonnen gevuld met lachgas per dag. Ja, je leest het goed, 100 per dag! Als je er vanuit gaat dat een normaal mens zo ongeveer 16 uur wakker is in een etmaal dan betekent dat 100 ballonnen geconsumeerd worden in een tempo van meer dan 6 stuks per uur. Iedere tien minuten een ballon, van opstaan tot slapen gaan.

100 broodjes kaas

Zo zie je dat een verhaal compleet uit het verband wordt getrokken. Want hoe denk je dat je lichaam reageert als je 100 broodjes kaas eet per dag? Of als je 100 glazen Heineken achterover tikt iedere dag? De verlammingsverschijnselen hebben dus vrij weinig van doen met het gebruik van het lachgas, maar vrijwel alleen met de hoeveelheid die gebruikt werd.

overal waar té voor staat

Met lachgas gebruik is het al niet anders als met een frietje mayo, een biertje of een pilletje. Gebruik met mate, dan is er helemaal niets aan de hand. Vraag maar eens aan Tweede Kamerleden of het normaal is om 100 glazen rode wijn per dag te drinken en stel ze daarna de vraag hoe dat zit met lachgas.

Redactie

De redactie van dit blog speurt het internet af op zoek naar interessante nieuwtjes en wetenswaardigheden inzake (smart)drugs. Al het nieuws over headshops en smartshops, drugscrime, nieuwe ontwikkelingen en nieuwe producten op de markt. We volgen de nieuwste trends en brengen het nieuws met een grote knipoog.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *