Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Cannabis niet langer gevaarlijk

dec 3, 2020
CannabisWiet (geen hennep!)

Nou, de vlag kan uit mensen. We nemen taart op de redactie en we leunen al feestend achterover. Onze taak zit er op. Cannabis staat niet langer op de VN-lijst van gevaarlijkste drugs.

Sinds 1961

Hasj en wiet stonden sinds 1961 op deze lijst, samen met bijvoorbeeld heroïne. De zwaarste categorie houdt in dat landen die drugs kunnen verbieden vanwege hun gevaarlijke (…) eigenschappen. De commissie van de Verenigde Naties (VN) in Wenen die over de lijst gaat nam de beslissing op basis van een aanbeveling van de Wereldgezondheidsorganisatie WHO. Het was kantje boord: 27 landen stemden voor en 25 tegen, met één onthouding.

Niet legaal

De stemming betekent niet dat cannabis nu legaal is. Hasj en wiet staan nog altijd in een lijst van drugs die “erg verslavend en vatbaar voor misbruik” zijn. Dat betekent dat de productie en handel in cannabis in het internationaal recht kunnen worden toegelaten bij medisch gebruik en voor wetenschappelijke doeleinden.

Meer onderzoek

En steeds blijven landen maar roepen dat er op het gebied van de medicinale werking van cannabis meer onderzoek nodig is. En dat terwijl er inmiddels duizenden studies bekend zijn waarin de medicinale werking van CBD of in elk geval van THC onomstotelijk wordt bewezen. En het wordt allemaal nog opmerkelijker als je ziet dat er in een paar maanden klaarblijkelijk voldoende onderzoek gedaan is naar de werking en bijwerking van allerlei vaccins tegen Covid19.