Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Cannabis in strijd tegen Covid-19

Sommige delen van cannabis kunnen voorkomen dat het coronavirus gezonde cellen binnendringt, dat blijkt uit een laboratoriumstudie die is gepubliceerd in het Journal of Nature Products. Twee stoffen in wiet, CBGA en CBDA, kunnen het virus volgens onderzoekers van de Universiteit van Oregon tegengaan.

CBGA en CBDA

CBGA en CBDA bonden zich aan uitsteeksels van eiwitdelen op het virus en blokkeerden een stof die de ziekteverwekker gebruikt om mensen te infecteren. De wetenschappers deden laboratoriumtesten met de alfa- en bètavariant van het virus, op dieren. Ze hebben echter geen onderzoek gedaan bij mensen.

Veelzijdig

Cannabis wordt gebruikt in allerlei producten, ook in voedsel. „Deze componenten, die oraal kunnen worden ingenomen, hebben een lange geschiedenis van veilig gebruik bij mensen”, aldus onderzoeker Richard van Breemen van het Hennep Innovatie Centrum van de universiteit. „Zij hebben het potentieel een infectie door het coronavirus te voorkomen en behandelen.”

Onderzoek

Goede berichten weer vanuit de cannabis hoek waar al zoveel onderzoeken uitwijzen dat de plant stoffen bevat met geneeskrachtige eigenschappen. Naast natuurlijk de ontspannende eigenschappen van de werkzame stof THC die we allemaal kennen. Wie het hele onderzoek wil lezen, die klikt hier.

Redactie

De redactie van dit blog speurt het internet af op zoek naar interessante nieuwtjes en wetenswaardigheden inzake (smart)drugs. Al het nieuws over headshops en smartshops, drugscrime, nieuwe ontwikkelingen en nieuwe producten op de markt. We volgen de nieuwste trends en brengen het nieuws met een grote knipoog.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *