Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Cannabisolie verkoper gaat naar de beurs

sep 21, 2018
Het Deense StenoCare zal als eerste cannabis onderneming de gang maken naar de beurs. Vanaf volgende maand zijn aandelen in het concern naar verwachting te verhandelen aan de beurs van Kopenhagen.

Het bedrijf is de eerste Deense onderneming die een vergunning heeft gekregen om cannabisolie te importeren, produceren en verkopen. StenoCare zegt de beursgang te gebruiken om geld op te halen voor een grote eigen productiefaciliteit. Nu haalt StenoCare haar meeste producten uit Canada, maar de productie in dat land is bij lange na niet voldoende om aan de vraag bij het bedrijf te kunnen voldoen, aldus topman Thomas Skovlund Schnegelsberg

Recreatief gebruik van cannabis is nog steeds grotendeels illegaal in Denemarken. Alleen in het district Christiana in de hoofdstad Kopenhagen wordt het gedoogd. Maar sinds begin dit jaar is medicinaal gebruik van cannabis wel toegestaan en is het ook mogelijk om de producten in Denemarken te produceren.

De productie en verwerking van cannabis kan op steeds meer interesse rekenen van het bedrijfsleven door de legalisering van het gebruik van wiet in sommige landen. Zo heeft de producent van Corona, Constellation Brands, onlangs een flinke investering gedaan in een wietproducent en heeft Coca-Cola verklaard de markt in de gaten te houden.

Inmiddels zijn cannabis producten in veel landen legaal, behalve in het vroeger zo liberale Nederland.