Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

XTC laboratorium in woonwijk

sep 21, 2018

Waalwijk – De politie heeft midden in een woonwijk een XTC-lab in een schuur bij een woning gevonden. Een anonieme tipgever zette de politie op het spoor. De burgemeester neemt ook direct maatregelen.

Op donderdag 20 september 2018 is de politie een woning binnen gevallen aan de van Berckenrodelaan in Waalwijk. We hadden een anonieme tip gekregen dat er in of bij de woning mogelijk een XTC-lab zou zitten. In de schuur van de woning werd inderdaad een XTC-lab gevonden. Freek Pecht, Coördinator Synthetische drugs was bij de inval: “Het betreft hier een zogenaamde pillendraaierij. In het kort gezegd komt het erop neer dat het eindproduct (MDMA), wat ergens anders gemaakt is, hier naar toe werd gebracht. In de schuur werd het vermengd met andere stoffen en daarna werden er met een tabletteermachine’s pillen van geslagen. Ik heb het vermoeden dat dit al langer speelde.” Er was op het moment van de inval niemand thuis.

Gevaar

Er was geen direct gevaar voor de omgeving van dit lab. Alleen dat er mogelijk ongezonde stof in de omgeving terecht is gekomen die men zou kunnen inademen. Wat er wel speelde is het indirecte gevaar voor de omwonenden. Hennep en XTC-wordt omgeven met geweld waaronder ook vuurwapen geweld. Met zoveel productie was de kans natuurlijk groot dat rivalen dat wilden afpakken en daarbij geweld zouden gebruiken.

In beslag genomen

De hele inventaris van de schuur is in beslaggenomen waaronder twee schaarse tabletteermachine’s. Er werd 15 kg eindproduct in beslaggenomen waarmee men 150.000 pillen zou kunnen produceren. Verder werden er nog 15 kilo pillen, ook ongeveer 150.000, in een tas gevonden.

Woning gesloten

De burgemeester van Waalwijk, dhr. Kleijngeld, heeft de woning per direct voor drie maanden gesloten om een duidelijk signaal af te geven. De recherche heeft een onderzoek ingesteld en verwacht op korte termijn aanhoudingen in deze zaak te doen.

Bron: politie.nl