Captagon en cannabis t.w.v. 100 miljoen

ATHENE – De Griekse douane heeft een grote partij drugs onderschept ter waarde van meer dan 100 miljoen euro. De drugs zaten in een Syrisch schip dat onderweg was naar Libië.

Opsporingsambtenaren vonden ongeveer zes ton cannabis en drie miljoen super krachtige ‘Captagon‘-amfetamine (speed) pillen, die waren verborgen aan boord van de onder de Syrische vlag varende ‘Noka’.

Bestemming Benghazi

Het vrachtschip, met een elfkoppige bemanning, was van de Syrische haven Latakia op weg naar Benghazi, toen het op 5 december werd onderschept door de Griekse autoriteiten voor de zuidoostelijke kust van Kreta.
De Noka werd opgebracht naar de haven van Heraklion op het Griekse eiland, waar de autoriteiten de volledige lading van boord haalden. De captagon en de cannabis werden gevonden in acht containers, verstopt tussen lagen koffie, specerijen en houtkrullen.

Syrië werd een belangrijke exporteur en consument van amfetaminen. Strijders in oorlogen gebruiken het om langer te kunnen vechten.

Over captagon

Captagon werd vroeger in Nederland als medicijn voorgeschreven tegen ADHD en depressies. In de jaren tachtig werd dat verboden vanwege de verslavende werking. Overigens is het goed mogelijk dat de pillen Captagon van nu anders zijn samengesteld en veel krachtiger zijn.

Uithoudingsvermogen

Captagon (Fenethylline) een amfetamine-achtige stof is, waarvan je uithoudingsvermogen en concentratievermogen toenemen en je eetlust afneemt.

Handige eigenschappen voor een oorlog, waarbij er dagenlang gevochten wordt en er weinig eten is. Captagon wordt daarom soms ook de ‘jihad-drug’ genoemd, al slikken mensen in het Midden-Oosten de pillen ook tijdens het uitgaan. Bijvoorbeeld in Dubai, maar ook in Syrië worden regelmatig voorraden Captagon onderschept.

Op 5 april 2017 werd in Brunssum een grote hoeveelheid Captagon-pillen, synthetische drugs, grondstoffen en een tabletteermachine aangetroffen. Het was voor het eerst dat in Nederland echte pillen met Captagon-logo zijn gevonden, aldus de politie.

bron: Wapwinkel blog

Video onderschepping

De Griekse kustwacht heeft beelden vrijgegeven van het moment van onderschepping van het vrachtschip op zee.

Redactie

De redactie van dit blog speurt het internet af op zoek naar interessante nieuwtjes en wetenswaardigheden inzake (smart)drugs. Al het nieuws over headshops en smartshops, drugscrime, nieuwe ontwikkelingen en nieuwe producten op de markt. We volgen de nieuwste trends en brengen het nieuws met een grote knipoog.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *