Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Column: “Weerstand”

dec 15, 2018

Terrorclown Bassie schrijft voor Wapwinkel een column. Rechtstreeks uit de scene met woorden die er niet om liegen. Wat Bassie schrijft, schrijft hij uit eigen naam en niet uit naam van Wapwinkel.

Weerstand

Allememachies wat een week weer zeg. Uit alle hoeken hoor je dat de proef met gelegaliseerde wietteelt op voorhand mislukt is (onderdeel van het masterplan wellicht?). Burgemeesters die afhaken om de voorwaarden, criminelen die vier jaar werkloos zijn (want na vier jaar mogen ze weer aan de slag voor de coffeeshops), coffeeshop eigenaren waarvan het huilen ze nader staat dan het lachen en zelfs allerlei experts vrezen dat de proef hem niet gaat worden. En godver de godver, wat lees ik dan gisteren weer? De Nederlandse staat gaat even 1.400 kilo medicinale wiet leveren aan Italië.
Vijf plantjes met een half leger agenten uit de tuin van een kankerpatiënt trekken, is volstrekt normaal in dit krankzinnige land maar als het op serieuze kiloknallers aankomt dan weten ze bij de roverheid opeens wel de weg en is de plant opeens wel een geneesmiddel… Is het niet eens tijd dat alle thuiskwekers dat kweken voortaan doen terwijl ze een geel hesje dragen?

Op vrije voeten

En over kilo’s gesproken. Wat moet het fijn zijn als je 4.000 kilo cocaïne smokkelt en na een paar maanden op vrije voeten gesteld wordt in afwachting op je proces. Ik ken de achtergrond natuurlijk niet, maar wat ik wel weet is dat ze waarschijnlijk niet allemaal braaf thuis gaan zitten wachten op een oproepje van justitie. En dan achteraf roept justitie dat ze er niets van begrijpen waarom de verdachten niet verschijnen.

Militairen

En over de overheid gesproken. Hoeveel militairen maken van de nood een deugd? De boys die zijn opgeleid om in verre oorden drugstransporten op te sporen (hoezo hielenlikken bij de Amerikanen trouwens), blijken zelf niet vies van een poedertje in de neus. Nou zijn het ook lange dagen op zo’n fregat en als in je het kader van #metoo geen plezier meer mag maken met je vrouwelijke collega’s, dan maar anders. Echt een voorbeeldfunctie is het zo natuurlijk niet. 
En de legertop laat ook doodleuk weten dat er niet structureel getest wordt op drugsgebruik, alleen bij vermoedens van. Dus goed die korrels van je neus vegen mannen en niet te lang doorhalen want anders krijgen ze vermoeden. Ben ik trouwens de enige die zich afvraagt waar de militairen hun envelopjes kopen?

Bijna Kerst

En nu we het toch over misstanden hebben. Het is bijna Kerst. Een tijd van warmte, samenzijn met familie, vrede en lekker eten. Maar niet voor Johan van Laarhoven en zijn vrouw Tukta. Die kwijnen weg in een Thaise cel in een bajes die ‘de hel van Bangkok’ genoemd wordt. En dat is niet omdat ze er van die fijne kerstdiners serveren. Johan zit er op aangeven van de Nederlandse justitie. Die etters maken hem het leven opzettelijk zuur en dat lukt ze nog ook. En Johan zit in de cel omdat hij zijn keurig verdiende centjes in Thailand investeerde. Maar het waren wietcentjes en dat mag niet van de Thai.

Ondanks alle inspanningen van sympathisanten van Johan en Tukta, lukt het verdomme maar niet om ze vrij te krijgen. Of tenminste naar een Nederlandse cel waar het leven tenminste nog als menswaardig mag worden beschauwd.
Ik hoop dat Grapperhaus daar even aan denkt als hij de komende Kerstdagen fijn met de familie aanschuift en een hertenbiefstukje naar binnen schuift.

#justiceforjohan www.justiceforjohan.nl

Ik ga een jointje bouwen, misschien dat ik dan een beetje rustiger wordt.

Prettig weekend en gebruik verstandig.
Bassie (de broer van Jarno de Verschrikkelijke)