Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Celstraf voor drugsdealer uit Oss

nov 3, 2017

In april werd een 33 jarige man uit Oss gepakt voor drugshandel en drugsbezit. De vader van zes kinderen had een kilo speed in de schuur liggen en in zijn auto vond de politie onder de bestuurdersstoel 51 zakjes cocaïne. Verder trof de politie in de woning een lijstje met namen en bedragen van zijn klanten en middelen om drugs te versnijden.

De rechtbank achtte door de vondst de drugshandel en het bezit wettig en overtuigend bewezen en veroordeelde de man tot anderhalf jaar cel met aftrek van voorarrest. De man zit al een half jaar vast inmiddels.

Twee pakketjes met geld, in totaal bijna vijfduizend euro, waren volgens de man niet van drugshandel afkomstig, maar van de winkel die zijn vriendin had. De drugs zou hij voor iemand anders in bewaring hebben, zo verklaarde hij twee weken geleden tijdens de rechtszaak.

De Ossenaar is in 2011 en 2014 ook al veroordeeld voor drugszaken. Bij een zogeheten voorbereidende zitting las de advocaat van de man een briefje voor, geschreven door de kinderen van de verdachte. ‘Lieve mensen van de rechtbank, laat papa snel vrij’, schreven ze.
De officier van justitie eiste twee weken geleden 3 jaar cel, waarvan zes maanden voorwaardelijk.