Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Verslaafde speeddealer veroordeeld

nov 3, 2017
Scooter dealer

In Stadskanaal, Emmen en Coevorden je XTC of speed thuis laten bezorgen gaat even niet lukken want de 22 jarige drugskoerier gaat even onvrijwillig op vakantie. Hij werd, onder invloed van speed en GHB, op 27 april gepakt.

De 22 jarige verdachte heeft volgens de officier van justitie zeker tien weken in harddrugs gehandeld. De man, die zelf aan speed verslaafd is en ook fors ghb gebruikte, gaf toe dat hij in drugs heeft gehandeld. ,,Maar ik haalde het ook voor vrienden. Op 27 april werd hij betrapt met bijna 30 gram speed en 33 xtc pillen. De man kwam echter vrij in afwachting van de strafzaak. Op 13 juni werd bij een huiszoeking in het huis van zijn moeder in Emmen een balletjespistool van de man gevonden. In de scooter van de verdachte werd ook speed en een weegschaaltje gevonden. En dat hield het niet op want op 20 augustus werd in zijn auto weer speed gevonden. De man had eook en verboden stroomstootwapen. ,,Die had ik om mezelf te verdedigen. Ik had soms strijd met leveranciers van drugs.”

De officier zegt dat is berekend dat hij ruim 11.000 euro met de handel in speed heeft verdiend. ,,Veel minder”, verklaart de verdachte. ,,Ik was heel veel geld kwijt aan brandstof voor mijn auto. Ik reed continu op neer van Nieuw-Buinen naar Emmen.” De officier vindt dat voor de reiskosten 300 euro van de ontnemingsvordering af kan.

Tegen de man is acht maanden cel, waarvan zes voorwaardelijk geëist. Ook moet hij verplicht worden behandeld. De rechtbank doet over twee weken uitspraak.