Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Celstraf voor dief van bus met pakketjes

jan 12, 2023
Pakketbus

Woensdagavond 14 september 2022 dacht een bezorger snel een pakketje af te geven in de Haagse Genestetlaan. Hij zette zijn bus met draaiende motor langs de straatkant. Heel eventjes maar. Maar lang genoeg voor een toevallige voorbijganger om ermee vandoor te gaan. Een 34-jarige Hagenaar werd vandaag veroordeeld tot vijf maanden cel voor de diefstal.

Bus vol met pakktten

De pakketbezorger zag de bestelauto wegrijden, vol pakketten en met ook wat persoonlijke spullen. De politie wist camerabeelden van een verdachte veilig te stellen en verspreidde die onder agenten. Daarop was iemand te zien met scherpe inhammen, een wit bandje om zijn pols en een blauwe pleister om zijn vinger.

De daarop volgende nacht werd een 34-jarige Hagenaar op basis van herkenning van de camerabeelden van de straat geplukt en aangehouden. Sindsdien zit hij in voorarrest. Bij het eerste verhoor herkende hij zichzelf op de camerabeelden, maar later trok hij dat weer in. Ook de bus werd teruggevonden maar de persoonlijke spullen en het grootste deel van de pakketten waren verdwenen.

Veel gedupeerden

De officier van justitie vond vandaag op de zitting bij de politierechter diefstal bewezen. Zij benadrukte dat pakketbezorgers onder hoge werkdruk staan waardoor zo’n tijdelijke parkeeractie te verklaren is. Door de diefstal werd niet alleen de pakketbezorger gedupeerd, zei ze, maar ook diens broer (van wie de bestelauto is), de pakketmaatschappij en de circa vijftig mensen die hun pakketje kwijt waren.

Ook de politierechter vond diefstal bewezen en veroordeelde de Hagenaar tot vijf maanden cel (met aftrek van voorarrest).

Bron: Openbaar Miniserie

Foto Pixabay ter illustratie