Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Hoe gebruik je Kratom?

jan 13, 2023
Kratom Borneo White

Kratom, afkomstig uit Azië, kent enorm veel toepassingen. Daarnaast zijn er ook verschillende verschijningsvormen zoals poeder, gemalen of extracten. Wat doen ze en hoe gebruik je ze? Wij maakten een overzicht.

Wat is Kratom en hoe wordt het gebruikt?

Kratom is een tropische boom die voornamelijk voorkomt in Zuidoost-Azië. De bladeren van de boom worden vermalen of gedroogd en gepoederd tot een krachtig kruid dat veel gebruikt wordt als medicijn. Het wordt al honderden jaren gebruikt door mensen in Zuidoost-Azië om allerlei verschillende aandoeningen te behandelen, waaronder stress, angst, pijn en zelfs depressie.

Actieve stoffen

Het kruid bevat verschillende actieve stoffen die diverse effecten op het lichaam hebben. De meest voorkomende stof is mitragynine, ook bekend als “Kratom alkaloid”. Deze stof heeft een stimulerend en pijnstillend effect op het lichaam, waardoor het ideaal is om te gebruiken bij de behandeling van chronische pijn.

Meestal in poedervorm

Kratom wordt meestal in poedervorm genomen, meestal door het te mengen met water of thee. Er zijn ook kauwtabletten, capsules en extracten beschikbaar. Hoewel kratom veilig is om te gebruiken, is het belangrijk om het te gebruiken; er is een risico op bijwerkingen, zoals misselijkheid en hoofdpijn, dus het is belangrijk om de juiste dosering te kiezen.

Kratom Bali

Hoe Kratom-extracten bijdragen aan het verhogen van energieniveaus

Kratom-extracten worden gezien als een uitstekende natuurlijke energiebooster. Kratom-extracten helpen energieniveaus te verhogen door het stimuleren van het centrale zenuwstelsel. Het stimuleert het vrijkomen van endorfines, wat een gevoel van welzijn en euforie veroorzaakt. Kratom-extracten bevatten ook natuurlijke stoffen zoals mitragynine, die een milde, stimulerende en ontspannende werking hebben.

Verhoogde energieniveaus

Deze stoffen zorgen ervoor dat energieniveaus worden verhoogd, waardoor mensen zich meer energiek voelen. Kratom-extracten zijn ook bekend om hun krachtige anti-inflammatoire eigenschappen, waardoor ze vaak worden gebruikt om pijn en vermoeidheid te verlichten. Kratom-extracten kunnen een geweldige bron van natuurlijke energie zijn, waardoor mensen meer energie hebben om hun dag mee door te komen.

De voordelen van Kratom-extracten voor het verlichten van pijn en angst

Kratom-extracten zijn een veelzijdige en effectieve oplossing voor het verlichten van pijn en angst. Ze zijn afkomstig van de bladeren van de kratom-boom, een plant die voornamelijk voorkomt in het zuidoosten van Azië. Kratom-extracten bevatten vele actieve bestanddelen, waaronder alkaloïden en flavonoïden, die de pijn helpen verlichten en angstreacties voorkomen.

Ten eerste hebben kratom-extracten veel voordelen als het gaat om het verlichten van pijn. Onderzoek heeft aangetoond dat de actieve stoffen in kratom-extracten de zenuwuiteinden bedekken en zo de overdracht van pijnsignalen voorkomen. Het vermindert ook ontstekingen, wat verband houdt met pijn. Deze stoffen kunnen ook helpen bij het verlichten van chronische pijn, waardoor het een uitstekende oplossing is voor mensen die lijden aan chronische pijn.

Ten tweede kan kratom-extract ook gebruikt worden om angst te verminderen. De actieve stoffen in het extract kunnen het centrale zenuwstelsel kalmeren, wat helpt om angst te verminderen. Het kan ook helpen bij het verminderen van stress en depressie, waardoor het een uitstekende optie is voor mensen die lijden aan angst en depressie.

Kratom-extracten zijn een veelzijdige en effectieve manier om pijn en angst te verlichten. Ze bevatten actieve bestanddelen die helpen bij het verlichten van pijn en angstreacties. Daarom is het een goede keuze voor mensen die lijden aan chronische pijn of angst.

Waarom Kratom-extracten helpen bij het verbeteren van de mentale focus

Kratom-extracten worden vaak gebruikt om mentale focus te verbeteren. Het actieve bestanddeel in kratom, mitragynine, heeft een stimulerend effect dat het denken verbetert, verhoogde mentale helderheid en een verhoogde concentratie veroorzaakt. Mitragynine heeft ook een kalmerend effect, waardoor het een goede manier is om stress te verlichten en het vermogen om te focussen te verbeteren.

Kratom-extracten helpen ook bij het verbeteren van de mentale focus door het verbeteren van de bloedcirculatie. Het verbeteren van de bloedcirculatie betekent dat de hersenen meer zuurstof en voedingsstoffen krijgen, waardoor mentale helderheid en focus worden verhoogd.

Verder hebben sommige studies aangetoond dat het gebruik van kratom-extracten de dopamine- en serotoninespiegels in het bloed kan verhogen. Dit kan helpen bij het verbeteren van de stemming en het verminderen van angst, wat resulteert in betere mentale focus. Het verhogen van deze neurotransmitters kan ook helpen bij het verbeteren van het geheugen.

Vermindert vermoeidheid

Kratom-extracten zijn ook nuttig bij het verminderen van vermoeidheid, wat ook kan helpen bij het verbeteren van de mentale focus. Vermoeidheid kan de mentale helderheid verminderen, maar kratom-extracten kunnen helpen om de vermoeidheid te verlichten en de mentale focus te verbeteren.

In het algemeen kunnen kratom-extracten helpen bij het verbeteren van de mentale focus door stress te verlichten, de bloedcirculatie te verbeteren, de dopamine- en serotoninespiegels te verhogen en vermoeidheid te verminderen. Het is echter belangrijk om te onthouden dat iedereen anders is en dat kratom-extracten niet voor iedereen hetzelfde effect hebben. Daarom is het aan te raden om altijd eerst met een arts te overleggen voordat u kratom-extracten gebruikt.

Kratom Gold

Hoe Kratom-extracten het immuunsysteem versterken

Kratom-extracten kunnen het immuunsysteem versterken door het verbeteren van de werking en functie van het immuunsysteem. Kratom-extracten bevatten alkaloïden die actief zijn en helpen bij het verminderen van ontstekingsreacties en het verhogen van de antilichaamproductie en celactiviteit. Deze alkaloïden helpen ook bij het verhogen van de reactiviteit van het immuunsysteem, waardoor het immuunsysteem meer effectief wordt bij het bestrijden van infecties en ziekteverwekkers.

Productie van cytokines

Kratom-extracten bevatten ook stoffen die de productie van antilichamen en cytokines stimuleren. Cytokines zijn eiwitten die helpen bij het reguleren van het immuunsysteem door het activeren of onderdrukken van bepaalde cellen. Ze helpen ook bij het verhogen van de activiteit van cellen die betrokken zijn bij het immuunsysteem.

Kratom-extracten bevatten ook stoffen die de productie van witte bloedcellen verhogen. Witte bloedcellen spelen een belangrijke rol bij het bestrijden van infecties en ziekteverwekkers. Ze helpen bij het herkennen en vernietigen van bacteriën, virussen en andere organismen die het lichaam kunnen aantasten.

Macrofagen activiteit

Kratom-extracten bevatten ook stoffen die de activiteit van macrofagen verhogen. Macrofagen zijn belangrijke cellen in het immuunsysteem die helpen bij het herkennen van bedreigingen en het vernietigen van schadelijke organismen.

Kratom-extracten kunnen het immuunsysteem versterken door het verhogen van het aantal cellen die betrokken zijn bij het immuunsysteem, waardoor het effectiever wordt bij het bestrijden van infecties en ziekteverwekkers. Kratom-extracten bevatten ook stoffen die de productie van antilichamen en cytokines stimuleren, waardoor het immuunsysteem meer effectief wordt bij het bestrijden van infecties en ziekteverwekkers.

Wat zijn de risico’s van het gebruik van Kratom?

Kratom is een kruid dat voornamelijk gebruikt wordt als een kruidenmedicijn. Hoewel het wordt gebruikt om te helpen met pijn, angst, stress en andere symptomen, zijn er ook enkele risico’s verbonden aan het gebruik ervan.

Kan verslavend zijn

Ten eerste is Kratom mogelijk verslavend, vooral als het op grote schaal wordt gebruikt. Als het gebruik ervan wordt gestaakt, kunnen mensen last krijgen van ontwenningsverschijnselen zoals angst, misselijkheid, slapeloosheid, onrust en stemmingswisselingen. Ook kan er sprake zijn van fysieke afhankelijkheid, waarbij de gebruiker steeds meer Kratom nodig heeft om dezelfde effecten te voelen.

Giftige stof

Ten tweede is Kratom giftig voor het lichaam. Langdurig gebruik kan leiden tot lever- en nierproblemen. Ook kan het leiden tot verlies van coördinatie, slaperigheid, verwardheid en depressie.

Psychische afhankelijkheid

Ten derde kan Kratom leiden tot psychische afhankelijkheid. Gebruikers kunnen verslaafd raken aan de effecten ervan, waardoor ze steeds meer Kratom nodig hebben om dezelfde effecten te voelen. Dit kan leiden tot problemen zoals een verminderde sociale interactie, verminderd werkvermogen, problemen met geheugen en problemen met concentratie.

Allergische reacties

Ten slotte kan Kratom ook leiden tot allergische reacties. Sommige mensen kunnen allergisch zijn voor de stoffen in Kratom, waardoor ze hoofdpijn, jeuk, ademhalingsproblemen, huiduitslag en andere symptomen kunnen ervaren.

Hoewel Kratom wordt gebruikt om bepaalde symptomen te verlichten, zijn er ook enkele risico’s verbonden aan het gebruik ervan. Gebruikers moeten altijd voorzichtig zijn bij het gebruik van Kratom, en ze moeten aandacht besteden aan hun lichamelijke en geestelijke gezondheid.

Conclusie

Kratom is een krachtig kruid dat veel verschillende voordelen heeft voor mensen die het gebruiken. Het kan helpen bij het verlichten van symptomen van angst, stress, chronische pijn en andere gezondheidsproblemen. Het is belangrijk om de juiste dosis, de juiste stam en de juiste verdunning te gebruiken om het meeste uit het kruid te halen. De conslusie is dus dat Kratom een krachtig kruid is dat een goede aanvulling kan zijn op het dagelijkse leven, mits het op de juiste manier wordt gebruikt.

Kratom bestellen

Kratom is in alle verkrijgbare hoedanigheden zoals extract, vloeibaar, poeder of gemalen bladeren verkrijgbaar.

Kruidenmaand met korting

Januari staat bij Wapwinkel geheel in het teken van kruiden in 2023. Dat betekent specials zoals deze, speciale aandacht voor kruiden en als klap op de vuurpijl ook nog eens 10% korting op producten zoals Kratom. Gebruik tijdens het afrekenen de kortingscode KRUID-10-JAN-2023