Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Chemicaliën aangetroffen in woning

apr 1, 2022

De politie heeft dinsdagavond tientallen vaten met chemicaliën aangetroffen in een woning aan De Skieding in Drachtstercompagnie. Het gaat zeer vermoedelijk om grondstoffen die worden gebruikt voor de productie van synthetische drugs.

Opslag is een risico

Hoewel de politie nog niet zeker weet om wat voor stoffen het gaat, weten ze wel al dat de opslag hiervan levensgevaarlijk is voor mens en milieu. De politie heeft twee mannen van 34 en 40 jaar uit Den Haag aangehouden.

LFO

De Landelijke Faciliteit Ondersteuning Ontmantelen (LFO) is woensdag naar Drachtstercompagnie gekomen om te onderzoeken wat er precies in de vaten zit en waar deze stoffen voor gebruikt kunnen worden. Daarna zullen de experts van het LFO de vaten ruimen en de chemicaliën laten vernietigen.

Woningbrand

De brandweer kreeg dinsdagavond rond 19:15 uur een melding van een woningbrand aan De Skieding. Ter plaatse bleek er geen sprake van een brand, maar ging het mogelijk om een rookwolk als gevolg van een chemische reactie. In de woning troffen agenten samen met de brandweer de vaten aan. De woning is daarop meteen afgesloten en er is bewaking ingesteld.

Bron en foto: politie.nl