Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Chemicaliën in garagabox

jan 5, 2018
Chemicaliën in een garageboxFoto: politie.nl

In een garagebox aan de Petrus Dondersstraat in het Brabantse (waar anders?) Eindhoven zijn woensdagmiddag rond 16.00 uur vaten met chemische inhoud gevonden. Het gaat vermoedelijk om grondstoffen voor de productie van synthetische drugs. Verder werden goederen aangetroffen die gebruikt worden om synthetische drugs mee te fabriceren.

 

De politie kreeg wat eerder op de middag een melding van een opengewaaide garagedeur. Toen de collega’s ter plaatse kwamen, roken ze een sterke chemische lucht en zagen enkele tientallen kleine en grotere vaten staan. Daarop is de garage afgesloten en bewaakt tot de specialisten van de Landelijke Faciliteit Ondersteuning Ontmantelen (LFO)   ter plaatse kwamen. Zij zijn daarna begonnen met het inventariseren en opruimen van de chemische stoffen. Ook hebben ze technisch sporenonderzoek in de loods verricht.

De collega’s hielden ondertussen de 71-jarige eigenaar van de garagebox aan. Hij is meegenomen naar het bureau en daar in verzekering gesteld. Ook is een buurtonderzoek ingesteld en wordt gekeken of er mogelijk camerabeelden beschikbaar zijn die bij het verdere onderzoek kunnen helpen. Tegen 23.00 uur ’s-avonds was de garagebox ontruimd en werd het onderzoek ter plaatse afgerond. De politie doet nog verder onderzoek naar de aangetroffen chemicaliën en mogelijke afval dat er ook lag.

Bron: politie.nl