Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Cocaïne aangetroffen in de haven

jun 30, 2023
War On Drugs

Op 29 juni heeft de douane tijdens een controle een partij cocaïne ontdekt in de bodem van een container met bananen uit de Dominicaanse Republiek. De inbeslaggenomen drugs wegen in totaal 263 kilogram en hebben een straatwaarde van bijna 20 miljoen euro.

Duitsers

Het oorspronkelijke bedrijf in Duitsland, dat de vruchten zou ontvangen, heeft geen betrokkenheid bij de smokkel. Het HARC-team, een samenwerkingsverband tussen de Douane, FIOD, Zeehavenpolitie en het Openbaar Ministerie in Rotterdam, heeft de zaak in onderzoek. De drugs zijn inmiddels vernietigd.

Nog eens 458 kilo

De douane heeft tijdens een reguliere controle op donderdag 29 juni in 15 dozen 460 pakketten met verdovende middelen aangetroffen. De drugs werden in de haven van Rotterdam ontdekt. Netto werd 458 kilo gewogen met een geschatte straatwaarde van ruim 34 miljoen euro.

De paketten met blokken zaten verstopt in een groupage container. Dat is een container waar verschillende kleine zendingen in worden samengevoegd. De container was afkomstig uit Curacao.

Zinloos

Net zo zinloos als de jacht op het witte pretpoeder, is eigenlijk de vrijwel dagelijkse publicatie van partijen cocaïne die in beslag zijn genomen en vernietigd. Wij als redactie gaan dat dan ook beperken qua nieuwsberichten.