Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Cocaïne in de Parmezaanse kaas

feb 21, 2023
Cocaïne verstopt in Parmezaanse kaas.

De Italiaanse FIOD, de Guardia di Finanza, heeft in Turijn in Italië een criminele organisatie ontmanteld die zich bezighield met grootschalige cocaïnehandel in de provincies Turijn en Asti, met vertakkingen in Lombardije, Veneto, Toscane, Sicilië en Sardinië.

Veel arrestaties

Bij de actie werden tien arrestaties verricht en er werd ruim 100 kilo cocaïne in beslag genomen, die verborgen zat in grote Parmezaanse kazen.

Begin 2022

Het onderzoek naar de organisatie door de Italiaanse militaire politiedienst Guardia di Finanza begon al in het begin van het vorige jaar. De groep werd geleid door een 37-jarige Albanees met “topmanagementfuncties” en negen medeverdachten, die vooral opereerde in Piemonte en met vertakkingen ook in andere Italiaanse regio’s. Een groot netwerk van criminelen dus.

Nederland als bron

Uit onderzoek van de opsporingsinstanties bleek dat de criminele organisatie zich bezighield met grootschalige drugshandel in binnen- en buitenland. Het netwerk kocht grote hoeveelheden cocaïne uit het buitenland, voornamelijk uit Nederland, en vervoerde deze met opleggers naar Italië. De drugs werden vervolgens opgeslagen op opslaglocaties, voornamelijk in Piemonte en andere delen van Noord-Italië. De distributie vond plaats in verschillende Italiaanse regio’s, via koeriers en met behulp van een groot wagenpark.

Zeer zuivere coke

Tijdens het onderzoek werden enkele drugstransporten onderschept, waaronder 100 kilo zeer zuivere cocaïne in een camper en 25 kilo zeer zuivere cocaïne verborgen in vijf grote ronde Parmezaanse kazen. De geschatte straatwaarde van de cocaïne ligt volgens de Italiaanse autoriteiten op minstens 20 miljoen euro.