Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Wietdrogerij in woonwijk Duiven

feb 22, 2023
Wietdrogerij in Duiven

Duiven – De politie heeft dinsdagochtend een wietdrogerij aangetroffen in een Duivense woonwijk. Op een adres aan de Titan werd bijna tien kilo aan gedroogde wiettoppen en gruis aangetroffen en in beslag genomen. De vermoedelijke straatwaarde bedraagt tienduizenden euro’s.

Bewoner later verhoord

De bewoner werd in de woning aangetroffen en zal op een later moment over de zaak worden gehoord. Ook de woningcorporatie is in kennis gesteld om te bekijken welke gevolgen de vondst voor de bewoner heeft. (redactie: lees hier dat er eigenlijk wordt aangestuurd op een uithuiszetting, nog voor de rechter zich met deze zaak bemoeid heeft.

Wiet moet drogen

Een drogerij is een belangrijke schakel in het proces van de illegale wietteelt. In een drogerij wordt de opbrengst uit een kwekerij gedroogd en klaargemaakt voor de uiteindelijke handel. Het is de laatste halte voordat het eindproduct de coffeeshop of straatdealer bereikt.

wiet drogen is illegaal, maar als je het verkoopt aan de coffeeshop dan verkoopt die het weer legaal

Nog een vondst in de Liemers

Eerder deze maand deden agenten ook al een wietvondst in de Liemers. In een chalet in Lathum werden op 2 februari restanten van een wietstekkerij aangetroffen. Een stekkerij zit vooraan in het wietproces. De planten die er worden gekweekt gaan uiteindelijk naar de wietkwekerij.

Niet meer in gebruik

Het chalet in Lathum was volledig ingericht als stekkerij, maar leek al even niet meer in gebruik. Er stonden veel verdorde moederplanten.