Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Cocaïne ontdekt in haven 010

jan 9, 2024
Bananen tussen de cocaïne uit Ecuador.

In de Rotterdamse haven heeft de Douane, na meerdere arrestaties van uithalers, een intensieve scanoperatie uitgevoerd op containers. Deze actie leidde gisteravond tot de ontdekking van 600 kilo cocaïne in een container met bananen uit Ecuador.

De groenteboer is onschuldig

Het lijkt erop dat de ontvanger van de container bananen geen connectie heeft met de drugs. De straatwaarde van de aangetroffen cocaïne wordt geschat op 45 miljoen euro en de drugs zijn reeds vernietigd.

Het HARC-team, bestaande uit de zeehavenpolitie, Douane, FIOD en het Openbaar Ministerie, is momenteel bezig met verder onderzoek naar deze zaak.

Is het allemaal zinloos?

Het korte antwoord op deze vraag is ‘ja’. Reken maar eens uit wat de kansloze oorlog tegen drugs heeft gekost. En zet daar eens tegen af dat de criminaliteit niet is afgenomen, cocaïne gewoon overal verkrijgbaar is, de kwaliteit van het spul alsmaar beter wordt en de prijzen op straat voor een grammetje al decennia hetzelfde blijven. Wat heeft het dan voor zin, behalve dat de overheid duizenden banen in stand kan houden dankzij de eenzijdig verklaarde oorlog.