Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Drugsafval gedumpt bij Enschede

jan 8, 2024
Containers drugsafval

Drie grote vaten, mogelijk gevuld met drugsafval, zijn in de buurt van Enschede aangetroffen. Deze ontdekking werd gedaan aan de Moorvenweg, nabij recreatiepark Het Rutbeek, rond 23.00 uur gisteravond.

Duizend liter vaten

Elk van de gevonden vaten had een capaciteit van duizend liter en lag ondersteboven in een sloot, volgens berichtgeving van RTV Oost. Een gespecialiseerd bedrijf heeft de vaten verwijderd en ze worden momenteel onderzocht. Er is geen melding gemaakt van lekkage uit de vaten.

Soortgelijke incidenten

De recente maanden hebben meer incidenten van soortgelijke aard laten zien in de regio Enschede. In het begin van november werd een vergelijkbaar vat gevonden op een bedrijventerrein dichtbij de stad, en later die maand werden meerdere vaten naast een waterzuiveringsinstallatie aangetroffen.

Het is nog onduidelijk of er een verband bestaat tussen deze afzonderlijke gevallen van dumping.

Twee eerdere gevallen

Verder zijn er deze week twee andere gevallen van dumping gemeld. Donderdagochtend werden in Pannerden, Gelderland, langs de Lobberdenseweg vele jerrycans met een chemische vloeistof gevonden. Een dag eerder werd in Sinderen, ongeveer 40 kilometer verderop, een aanzienlijk aantal vaten ontdekt, waarvan is bevestigd dat ze drugsafval bevatten.