Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Coffeeshop bevoorrader gepakt in Westelijk Havengebied

nov 28, 2018

Amsterdam – De politie heeft de afgelopen twee dagen in het Westelijk Havengebied drie wietplantages ontdekt. De politie hield op de Elementenstraat en de Nieuw-Zeelandweg twee verdachten aan en nam de planten en apparatuur in beslag.

500 planten

In een pand aan de Elementenstraat trof de politie gisteren ongeveer 500 plantjes aan.Terwijl ze bezig waren met het onderzoek meldde zich een man die aangaf de huurder van het pand te zijn. Deze 31-jarige man uit Amsterdam is aangehouden op verdenking van het vervaardigen van softdrugs.

Mannen op dak

Vandaag stelde de politie een onderzoek in een bedrijfspand aan de Nieuw-Zeelandweg nadat personen dit weekend ’s nachts op het dak van het pand waren gesignaleerd. Dat vond de politie ondanks deze periode vreemd. Onderzoek wees uit dat in dit pand eveneens een wietkwekerij was gevestigd. Een 37-jarige man uit Amsterdam die poolshoogte kwam nemen wat de politie aan het doen was in zijn pand, is aangehouden op verdenking van het vervaardigen van softdrugs. In dezelfde straat trof de polite nog een wietkwekerij aan, waarbij niemand is aangetroffen.

Bron: politie.nl

Criminelen geholpen

Wederom zijn criminelen weer in het zadel geholpen met het oprollen van kwekerijen omdat de coffeeshops toch bevoorraad moeten worden en er dus andere criminelen aan de slag moeten met het kweken van wiet. Het blijft opmerkelijk dat de politie wel gedoogd dat wiet verkocht wordt, maar op de productie jaagt alsof het de zwaarste misdaad is in dit land.
Ze houden in elk geval wel hun eigen baan in stand op deze manier.