Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Coffeeshop weer open na beschieting

mei 25, 2018

De coffeeshop De Jungle is het Brabantse Oss mag na twee maanden verplichte sluiting weer open.

Er zijn volgens de burgemeester afdoende voorzieningen getroffen om een herhaling te voorkomen. De shop werd twee maanden geleden beschoten met een automatisch wapen. Volgens de eigenaar amateuristisch en daarom vocht deze het besluit van de burgemeester ook aan bij de rechter.

Er is nu onder andere 24/7 bewaking bij de coffeeshop. Pure ondernemers pesten natuurlijk want wie op voorhand bewaking plaatst, zal ook tegen een sluiting aanlopen als er kogelgaten in de gevel worden aangetroffen. Dit maakt het de concurrentie wel heel erg makkelijk. Steeds vaker worden ondernemers in de horeca de dupe van rondvliegende kogels en ondanks dat sommigen kunnen aantonen dat een dergelijke aanval niets met de onderneming te maken heeft, besluiten burgemeesters in de meeste gevallen dat de zaken voor een bepaalde tijd hun deuren moeten sluiten.

Uiteindelijk draait dit beleid er natuurlijk op uit dat ondernemers die een handgranaat voor de deur vinden, of beschoten worden, daarvan geen aangifte meer doen.