Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Coffeeshops Rotterdam, R.I.P.

nov 2, 2017

“Ik wil onderzoek naar de vraag of de coffeeshops nog wel aangewezen zijn om het spul bij de klanten te krijgen”, zegt de burgemeester van Rotterdam, Aboutaleb. Hij vindt de shops maar niks, vertelt hij: “De coffeeshops kosten veel politiecapaciteit. Bij een aantal coffeeshops is sprake van criminogene factoren.” Dat betekent dat er bepaalde factoren bij de coffeeshops zijn, die criminaliteit kunnen veroorzaken. 

En daarmee laat Ahmed doorschemeren wat er eigenlijk steekt achter de proef met legalisering van de wietteelt, zoals er in het regeerakkoord staat zonder verder op het plan in te gaan. We blijven het maar roepen dat de Nederlandse overheid helemaal niet voor legalisering van de wietmarkt is maar uitsluitend op een totaalverbod.

Er worden wat poppetjes naar voren geschoven zoals burgemeesters die straks de proef vorm moeten gaan geven maar deze mensen praten naar de hand die ze voedt, de overheid. Iedere weldenkende burger beseft dat het plan gedoemd is te mislukken. Aboutaleb ziet toch zeker niet echt wietautomaten in zijn stad hangen zoals we bij de Febo zien? Of wat te denken van een door de staat gecontroleerde winkel waar je staatswiet kunt kopen met maximaal 15% THC en waar je keuze hebt uit drie soorten voor 15 euro per gram? Het laat zich wel raden waar de fervente wietroker straks zijn rookwaar gaat halen…